25. aug
VANT DOBBELT: Sist helg vant Simen Tiller den yngste juniorklassen begge dager under norgescupen i Holmenkollen.Foto: skiforbundet
 
Simen (15) klar for ungdoms-OL
Simen Tiller (15) fra Moelven IL aner ingenting om nivået og har aldri konkurrert i utlandet. Før ungdoms-OL i Liberec til uka er han imidlertid inspirert av Gudmund Storliens prestasjoner.

Publisert: 12.feb.2011 09:12
Oppdatert: -

HAMAR: - Det er veldig morsomt å se at en ung norsk utøver som kommer fra en liten klubb, akkurat som meg, kan gjøre det så bra internasjonalt. Han er jo også fra Hedmarkhopp tidligere, sier Simen Tiller til HA-sporten.

Godt norsk nivå

I går reiste 15-åringen til Olympiatoppen i Oslo, og den siste dagssamlingen før avreise til tsjekkiske Liberec i dag.
Tirsdag og torsdag til uka skal han konkurrere individuelt og i lagsprint.
- Siden jeg ikke har sett noen startlister eller har konkurrert i utlandet tidligere, vet jeg ingenting om nivået, men jeg tror vi norske er på et bra nivå. Spesielt i lagsprinten tror jeg vi kan gjør det veldig godt. Det blir spennende, og jeg gleder meg skikkelig. Dette var et av sesongens virkelig store mål, forteller Tiller.

Best i generalprøven

Han ladet opp til ungdoms-OL med ei topphelg i Holmenkollen sist helg, der han like godt vant den yngste juniorklassen begge dager, tross at han fortsatt tilhører klassen under rekruttcup for 16-åringer.
- Det gikk veldig bra, ikke minst i hoppbakken begge dager. Jeg var litt tung i kroppen i langrennet etter en hard treningsperioden, men det tror jeg skal bli bra til uka. Jeg håper å få det til like bra i hoppene i ungdoms-OL, sier Moelven-utøveren.
Han slo de andre på det norske laget til ungdoms-OL i juniorklassen, mens han denne sesongen har blitt slått av neste ukes lagkamerat, Harald Riiber, når de har konkurrert i rekruttcupen for 16-åringer.

I Gudmunds fotspor

Simen har gått langrenn så lenge han kan huske. Hopp og kombinert ble det først da han var åtte-ni år, men siden var han hekta.
- Jeg føler at jeg er ganske allround nå. Fortsatt er jeg kanskje hakket bedre i langrennet i kombinert, men jeg har trent mye hopping og er veldig fornøyd med Hedmarkhopp og hopptrener Rune Rebne.
Til høsten håper Simen å følge i Gudmund Storliens fotspor videre, og ta sats fra Hedmarkhopp over til NTG på Lillehammer, og treningsgruppa der. I tillegg til Gudmund har storebror Ole Martin og Jan Christian Bjørn vært viktige lokale bidrag der i flere år.

- Viktig motivasjon

Simen er en av 31 norske ungdommer som skal målte krefter med jevngamle fra Europa i den tiende vinterutgaven av ungdoms-OL, eller European Youth Olympic Festival (EYOF).
Tidligere har norske utøver som Marit Bjørgen, Emil Hegle Svendsen og Marte Kristoffersen fått sin første internasjonale erfaring her.
- Dette er en nyttig aren for unge talenter. Det viktigste er at deltakelsen blir en inspirasjon og motivasjon til videre satsing, og er en del av læringsprosessen for å bli en toppidrettsutøver, sier Hanne Staff, avdelingsleder for Unge utøvere ved Olympiatoppen.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke