20. jul
8.-PLASS: Simen Sveen ble nummer åtte på Beito søndag.
Foto: Emilie Westli Andersen
 
Simen Sveen nummer åtte på skøytedistansen
Simen Sveen (29) fra Ring ble nummer åtte på 15 kilometer skøyting på Beitostølen søndag.

Publisert: 19.nov.2017 13:37
Oppdatert: 19.nov.2017 13:53

Ring-løperen var 52 sekunder bak Simen Hegstad Krüger som vant.

Det har gått gjetord om treningsjobben som Simen Hegstad Krüger (24) og Hans Christer Holund (28) har lagt ned i sommer og høst. Det gikk troll i ord på Beito.

«Knoll og Tott» fra Lyn innfridde til fulle, og duoen ble én og to på søndagens 15 kilometer i fri teknikk.

Forhåndsfavoritt Martin Johnsrud Sundby ble henvist til 7.-plass.

Lagkamerat Finn Hågen Krogh, som ble nummer fem etter den beste sisterunden av dem alle, hadde slik tro på lagkameraten at han var overrasket over at Krüger ikke vant med mer enn han gjorde.

– Det er bra å ha litt å gå på til verdenscupen. Det var et veldig bra løp i dag, og jeg er godt fornøyd med hvordan jeg løste det. Jeg klarte å disponere kreftene, og det er alltid utfordrende i de første løpene i sesongen. Det svarte egentlig bra hele veien. Jeg var egentlig usikker på om jeg skulle stille til start, for jeg drev og hostet og harket litt. Men det hjalp med en rolig dag i går. Da var jeg fit for fight, og jeg er veldig glad for å vinne i dag.

I dameklassen imponerte Vang-jenta Berthe Anette Svenkerud fra Vang. Hun ble nummer 15 i det tøffe selskapet. Marit Bjørgen vant dameklassen, som ventet, men fikk tøff konkurranse av Ragnhild Haga. Heidi Weng ble nummer tre og Ingvild Flugstad Østberg nummer fire. (NTB)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke