20. jul
Simen Tiller er i rute til junior-VM. FOTO: JACOB NYGAARD.
 
Simen Tiller er i rute til VM
Kombinert-esset Simen Tiller reiser til Liberec og junior-VM om to uker. I dag fikk han en god gjennomkjøring med norgescuprennet i NM-løypa på Rena og Gåsbu.  

Publisert: 12.jan.2013 15:18
Oppdatert: -

Etter det Simen karakteriserer som et ”helt greit” hopp, lå han på en 7. plass og startet 1.12 minutter bak lederen Harald Johnas Riiber fra Herning IL.
Langrennet var ti kilometer langt, men Simen trengte ikke mer enn halvparten før han hadde gått inn lederen. De siste 2,5 kilometerne var det en tetgruppe på fire løpere som kjempet om seieren. Etter å ha ligget foran å dra feltet, måtte Moelv-gutten måtte til slutt se seg slått. Han tapte spurten, og endte til slutt på fjerdeplass.
- Jeg er egentlig ganske fornøyd, sier Tiller og fortsetter:
- Mot slutten ble jeg litt feig i svingene og tapte mange meter. I tillegg lå jeg mye framme og dro. Det tar på kreftene. Men jeg merker absolutt framgang fra forrige helg og har fått en god gjennomkjøring, sier han.
 

Spisse formen
Simen står over morgendagens norgescuprenn for å lade batteriene og prikke formen inn mot junior-VM.
- Jeg må begynne å lade opp litt nå. Kroppen er litt sliten etter å ha gått mye konkurranse den siste tiden, og jeg har bare godt av å ta det litt med ro i morgen. Jeg kommer til å ta meg en rolig langtur, sier Tiller.
 

Hopp-flopp
Hoppgutta Simen Nymoen Søberg og Jonas Gropen Søgård er også klare for junior-VM. I dag gikk det ikke helt oppskriftsmessig i Rena-bakken for noen av dem.
Etter første omgang lå Sigurd på tiendeplass mens Jonas var nummer tolv. Heller ikke i den andre omgangen ble det optimal hopping, og de endte til slutt på henholdsvis åttende og 13. plass.
I morgen er det nytt norgescuprenn i Rena-bakken, og muligheten for revansje er store.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke