20. jul
GIKK RUNDT: Simon Syversen fikk applaus av 50.000 tilskuere i Höljes da han gikk uskadd ut av bilen etter rundkastet.Foto: Jan Kaare Rafoss
 
Simons superkrasj
Det som skulle bli årets høydepunkt i Höljes i Sverige, endte opp med å bli det verste i Simon Syversens karriere.

Publisert: 02.jul.2018 20:48
Oppdatert: 02.jul.2018 20:57

Foran 51 000 tilskuere, og det som blir kalt «the magic weekend» i rallycrossmiljøet, ble resultatet totalt annerledes enn planlagt for Hamar-gutten. Det startet så bra for Simon Syversen som viste tidlig på treningen at han hadde tempoet til å være med å kjempe i toppen. Men allerede i den første omgangen skulle det smelle. Inn i første sving hektet hjulet til Simon Syversen med en av konkurrentenes, og Syversen ble sendt ut i sandfella. Han kom inn på banen igjen, men måtte senere bryte da begge bakhjulene var punktert etter kontakten i første sving. Og enda verre skulle det bli i den tredje omgangen.

På vei inn den første svingen kommer en konkurrent fra utsiden og kjører rett og slett på Syversen. Han ble sendt inn i autovernet på innsiden og ruller deretter rundt på taket. Konkurrenten ble disket, men det hjelper lite for Syversen - som får omgangen sin ødelagt.

- Det har uten tvil vært det verste løpet i min karriere. Spesielt da jeg vet at jeg hadde mulighet til å være med og kjempe om seieren i helga. Dessverre er det en del av rallycrossen, selv om jeg syns jeg har fått ufortjent mye motgang denne helga. Nå kan vi ikke annet enn å nullstille og fokusere på Canada, sier han.

Tross all motgangen i helga, var det noe positivt å ta med seg. Etter iherdig innsats får mekanikerne i stand bilen, og Simon stilte til start igjen i den siste omgang. Der viser han mental styrke og kliner til med den raskeste rundetiden.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke