buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
I STØTET: Lillehammer-ordfører Espen Granberg Johnsen (til venstre) er i støtet med en ny OL-plan. Lengst til høyre sitter Espen Hvalby fra Ringsaker kommune. FOTO: FRANK BRANDSÅS
 
Sju kommuner diskuterer norsk OL-søknad
Representanter fra Lillehammer og seks nærliggende kommuner møtes fredag for å diskutere muligheten for å bringe vinter-OL tilbake til Norge i 2026 eller 2030.

NTB
Publisert: 13.feb.2015 13:51
Oppdatert: 13.feb.2015 14:23

En gruppe ordførere og rådmenn har allerede hatt ett møte der de diskuterte om det kunne være aktuelt for Lillehammer og Innlandet å arrangere OL neste gang Norge eventuelt søker, skriver NRK.

Fredag samles de igjen. OL-kommunene fra 1994, Lillehammer, Ringebu, Hamar, Gjøvik og Øyer, samt Gausdal og Ringsaker er representert.

– Vi var samlet i fjor høst etter at Oslo 2022-prosessen var lagt død. Vi var enige om å kikke nærmere på dette, og derfor skal vi møtes i ettermiddag, sier ordfører Espen Johnsen i Lillehammer til NRK.

Han kan fortelle at Lillehammer kommune har analysert tallmateriale blant annet fra Oslos nedstemte OL-søknad. Lillehammer arrangerer ungdoms-OL neste år, men kan slite med å få myndighetenes og idrettens støtte til en søknad om vinter-OL allerede i 2026 eller 2030.

– Det er ikke jeg som skal avgjøre det, det er jo opp til en lokal arrangør sammen med Norges Idrettsforbund. Men jeg tror kanskje ikke det er en idé å lansere det nå i disse dager. Jeg tror det er veldig tett på det «nei» som kom i forbindelse med mulig OL i Oslo. Så jeg tror kanskje det kan være lurt å vente litt, sa kulturminister Thorhild Widvey (H) da hun besøkte Lillehammer onsdag.

Også ordfører Johnsen fastslår at man er avhengig av støtte fra idretten, storting og regjering for å søke.

– Og så må det være en vilje i den norske befolkningen. En faktor som vil spille inn er at vi lykkes med et godt ungdoms-OL om ett år, sier han til NRK. (©NTB)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat