23. jul
FOTO: Marte Nyløkken Helseth
 
Røthe vant femmila i Kollen - Sveen endte på 15. plass
Simen Sveen var litt under minuttet bak Røthe i mål.

Publisert: 14.mar.2015 17:24
Oppdatert: 14.mar.2015 18:43

Sjur Røthe kun en tåspiss foran Dario Cologna i mål. Dermed sikret sveitseren seg annenplassen i verdenscupen totalt. Verdenscupvinner Martin Johnsrud Sundby tok tredjeplassen i rennet.

- taktisk bommert

Røthe, Sundby og Cologna var hele tiden aktive i feltet og holdt stor fart. Man gjorde unna femmila på under en time og 55 minutter. Sveen hang lenge med denne trioen i hovedfeltet. Men på den siste turen opp til Frognerseteren måtte han som mange andre slippe.  

- Jeg gjorde en liten taktisk bommert. Jeg la meg i ryggen på Harvey fordi jeg trodde det var et trygt sted å ligge. Men så slapp han og, da slapp jeg og. Men det var en god dag i sporet for min del, selv om plasseringen var litt under det jeg håpet på, sier Ring-løperen ovenfor h-a.no. 

tett på oppløpet

Hans Christer Holund, som sto over rennene i Lahti, sette fart på den siste runden og hang seg fast i ryggen på Cologna. Det samlet seg imidlertid til en rivende spurt på oppløpet hvor Røthe var sterkest og fikk så vidt tåspissen foran.

Holund tok sjetteplassen, mens Niklas Dyrhaug ble nummer ni. Sveen ble sjuende beste nordmann og fullførte femmila på en time, 55 minutter og 42 sekunder. (©NTB)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke