buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
EINSTØING: Oscar Slaatmo liker å være alene, og har mange timer for seg sjøl i bassenget i Ankerskogen. FOTO: CHRISTIAN E. BERGHEIM.
 
Skal bli best alene
Oscar Slaatmo liker seg best alene, både som idrettsutøver og privatperson. Og det er nettopp seg selv han slåss mot i bassenget hver dag, for å bli en bedre svømmer.

Publisert: 30.des.2011 07:45
Oppdatert: -

I HILs svømmegruppe er det ikke mange på 17-åringens alder, noe som betyr at Hamar-gutten må trene mye alene. Det gjør ingen ting, for det er sånn Oscar liker det.
- Jeg er en individuell person, kanskje også litt personlig. Jeg liker meg best alene, smiler Slaatmo, mens han kikker mot bassenget i hans andre hjem, Ankerskogen.
Her tilbringer han over 20 timer hver uke, og som oftest er det seg selv Oscar slåss mot.
- Jeg trener mot meg selv, og mot klokka. Det er tiden jeg oppnår som er viktig.
Unggutten blir rådvill hvis han har en dag treningsfri.
- Hvis jeg hverken har trening eller lekser vet jeg ikke hva jeg skal gjøre.
Opp til deg sjøl
Slaatmo kommer fra en svømmefamilie, men det var aldri selvsagt at det var svømmer han skulle bli.
- Foreldrene mine var opptatt av at jeg skulle prøve mange forskjellige idretter. Jeg spilte både fotball og hockey, men hadde ikke ballkontroll så jeg slutta da jeg var 12.
Fra da er det svømmingen som har stått i sentrum, og Oscar mener det er den eneste idretten som virkelig passer han.
- Det er bare du selv som kan gjøre deg god. Går det dårlig er det kun din egen feil og ditt problem. Man kan ikke skylde på at det var en feilpasning, gliser han.
ser mot OL 2016
HIL-svømmeren er sjelden en negativ person, men innrømmer at det også har vært tunge tider for han. Spesielt da han fikk kyssesjuken i 2009. Han ble sjuk over natten, og var borte fra svømmingen en måned.
- Det er den tyngste perioden jeg har hatt som utøver, men den viktigste egenskapen å ha når man driver med idrett er å kunne takle motgang. Det klarte jeg.
Årets sesong startet også litt problematisk, med pusteproblemer. Nå går Slaatmo på medisiner, og er ikke lengre plaget med det. Siden den gang har han også tatt NM-gull på 1500 meter i både junior- og seniorklassen. Han var også nylig med juniorlandslaget i Nordisk mesterskap, hvor han fikk en 4. plass individuelt, og tok bronse med Norge på stafetten.
Nå vil han satse mot OL 2016.
- Da vil jeg være i en bra alder. Hvis jeg ikke kommer med, så legger jeg opp.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat