23. okt
ELSKER BAKKER: Jonas Ellingsen fra Hamar er en utpreget klatrer. Nå skal han sykle det prestisjetunge rittet L’Etape du Tour i Frankrike.FOTO: Tom Gulbrandsen
 
Skal sykle tøff Tour de France-etappe
Jonas Ellingsen (23) fra Hamar får sjansen i sykkelrittet L’Etape du Tour 16. juli. Løypa er identisk med det som venter rytterne på den 18. etappen i Tour de France.

Publisert: 29.mai.2017 20:39
Oppdatert: 29.mai.2017 22:26

Jonas Ellingsen, som er en av de beste klubbrytterne i Norge, er plukket ut som en av to ryttere fra Norge. Det er TV 2 og Statoil ASA som har søkt etter klatretalenter i vår.

– De plukker ut unge ryttere etter resultater. Dette er fjerde året de sender ryttere til dette rittet. Jeg har søkt tidligere også. Det var utrolig moro å komme med nå, sier Jonas Ellingsen.

L’Etape du Tour er et ritt som samler 10.000 deltakere hvert eneste år. Løypa er som nevnt identisk med den 18. etappen, opp Col d’Izoard (2.360 meter over havet), i Tour de France.

Mye prestisje

– Dette blir et høydepunkt for meg. De beste i dette rittet er veldig gode. De tidligere deltakerne fra Norge har hevdet seg bra, og målet mitt er også å kjempe helt i toppen. Det ligger mye prestisje i dette rittet, sier Jonas Ellingsen.

Som nevnt er Jonas Ellingsen en av de beste klubbrytterne i Norge. Han ble nummer 26 i både Sundvollen Grand Prix og Ringerike Grand Prix. Dermed ble han beste klubbrytter totalt den helga.

Håper på kontrakt

Nå er neste mål klart.

Han vil sykle så bra at han kommer med på et kontinental-lag. Det vil åpne mange dører.

– Jeg snakket med noen lag etter forrige sesong, og var veldig nære kontrakt med et lag. Dessverre kuttet de ned fra 13 til 11 ryttere. Det var veldig nære, sier Ellingsen, og fortsetter:

– Det åpner seg nye dører hvis jeg får kontrakt med et slikt lag. Da får jeg kjøre Tour of Norway og Tour des Fjords, i tillegg til flere ritt utenlands.

23-åringen, som sykler for TVK, er fersk i sykkelsirkuset.

– 2014 var den første sesongen jeg satset, så jeg er veldig fersk, og det har vært mye å lære. Jeg lærer fortsatt, sier Ellingsen, som måtte kutte ned på studiene.

Utpreget klatrer

Han studerer til sivilingeniør innen bygg og miljøteknikk på NTNU i Trondheim.

– Jeg studerer på deltid nå. Noe annet går ikke. Det blir mye trening. Jeg ligger på rundt 1.000 timer i året, og har gjort det de tre siste sesongene, sier 23-åringen, som er en utpreget klatrer.

– Jo brattere, jo bedre. Jeg elsker høydemeter. Jeg jobber for å bli bedre til å kjøre i felt, og posisjonere meg riktig, sier Jonas Ellingsen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke