23. jul
TØF­FING: Jo­nas Bak­ken er bare fem år, men tøf­fe­re enn de fles­te på hans al­der i hopp­bak­ken.
 
Skiglede i Vang
Mens idrettseliten ble hedret i OL-Amfi'n, var de lokale rekruttene på plass i Vangsåsa. Noen var på skiskole i Lierberget, mens mange hadde funnet veien til Øståsbakken for å spenne på seg hoppskiene.

Publisert: 11.jan.2011 07:57
Oppdatert: -
VANGSÅSEN: Over 50 unge alpinister tok turen til Lierberget på skiskolen denne helga. I tillegg hadde over 60 barn og ungedommer funnet veien til Øståsbakken for å delta i Oddvar-rennet. Det var med andre ord full aktivitet blant de unge i Vangsåsa, og rekrutteringen til skisporten ser lovende ut for framtida.
Blir god hvis man øver
I Lierberget var det samlet barn i alle aldre. En av de yngste var Ferdinan Røn fra Hamar.
Femåringen har vært med alpingruppa i Vang skiløperforening på barmarkstrening i hele høst, og hadde sin andre tur i bakken denne helga.
- Det er veldig gøy å kjøre på ski, og jeg har lyst til å fortsette, sier Ferdinan, som også har sett på Aksel Lund Svindal på tv.
- Jeg har lyst til å bli like flink som han, og det klarer jeg hvis jeg øver masse.
Strålende fornøyd
Sportslig leder for alpingruppa i Vang Skiløperforening, Jon Busterud har merket at det har vært en økning i interessen for idretten de siste årene. Han tror blant annet skicross har fått flere til å prøve seg i Lierberget. I denne idretten har som kjent, klubbens egen Audun Grønvold markert seg i verdenseliten.
- Audun har vist at det er mulig, sier Busterud, som hadde en klart mål med skiskolen denne helga.
- Målet er å spre alpinsporten til hedmarkinger, og i tillegg skape en breddeidrett.
Busterud mener også at Lierberget er et bra sted å lære å kjøre på ski.
- Lierberget er såpass bratt at hvis du lærer å stå på ski her, og klarer det, kan du kjøre hvor som helst i hele verden etterpå.
Stor interesse i Øståsbakken
Som nevnt, var det også mange unge som var i Øståsbakken lørdag for å delta i det årlige Oddvar-rennet.
En som utmerket seg var Jonas Bakke (5) fra Løten. Han startet hoppkarrieren sin allerede i fjor, og lørdag stilte han i klassen gutter fem år og hoppet i K12-bakken.
Selv om unge Jonas er tøff i hoppbakken, måtte han gjemme seg bak pappa Kai Bakke, da undertegnede ville stille han noen spørsmål.
Pappa Kai har ingen problemer med å la femåringen sette utfor i Øståsbakken.
- Han har gått mye på langrenn, og har god balanse. Derfor er jeg ikke bekymret når Jonas setter utfor, forteller Kai til HA-sporten.
Jonas har en eldre søster som hopper på ski, og det er nettopp der interessen kommer fra.
- Jonas trener to dager i uka, men det er han selv som er ivrig og vil i veien for å hoppe, forteller pappa, mens Jonas titter fram bak beina hans.
Kanskje har Hedmarken fått ett nytt hopptalent for framtida.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke