21. jul
Ståle Solbakken står foran vanskelig kamp mot Hoffenheim lørdag. FOTO: SCANPIX.
 
Skjebnesøndag for Solbakken
Oslo/Köln (NTB-Espen Hartvig): Ståle Solbakken kjemper videre. Rune Bratseth håper Köln-treneren får fortsette tross et enormt press.

Publisert: 02.mar.2012 11:21
Oppdatert: -

Köln møter Hoffenheim på det som kan bli Solbakkens skjebnesøndag. Hoffenheim spiller nesten bare uavgjort hjemme. En poengdeling vil være et løft for Köln. Laget har tapt seks av de sju siste kampene og er på vei mot nedrykkssonen.
- Er du overrasket over at Solbakken fortsatt har jobben?
- Både ja og nei. Köln har en historie for å være rask på avtrekkeren med å sparke trenere. Samtidig har Ståle imponert mange i klubben og byen selv om forholdet til alle ikke er like bra. Tilhengere og presse liker hans åpne og ærlige stil. Selv har jeg veldig tro på ham som fagmann. Men han utsetter seg for et veldig press i Köln, sier Rune Bratseth til NTB.

Tøft

Trønderen hadde en strålende karriere i Werder Bremen (1987-94) og følger Bundesligaen tett fortsatt.
- Köln hadde i utgangspunktet ikke en tropp med forutsetninger til å kjempe helt i toppen denne sesongen. I tillegg har de hatt voldsomt mange skader og rødkort på toppen av det. Så forutsetningene for Solbakken har ikke vært ideelle. Det gjelder å se litt bak resultatene også.
Kölns resterende program er absolutt ikke lett. Seks av elleve kamper går borte. I tillegg er tre av hjemmeoppgjørene mot tøffe motstandere (tabellplass i parentes): Borussia Dortmund (1), Werder Bremen (6) og Bayern München (2).

Fryktelig vanskelig

- Ikke mange Bundesliga-trenere overlever sju tap på åtte kamper?
- Nei, det kan godt være slik. Det er umulig å spå hva som skjer i Köln. Bare ledelsen i klubben kan si hvordan den tenker. Solbakken har en fryktelig vanskelig jobb, men jeg håper han beholder den, sier Bratseth til NTB.
Solbakken trente Köln på stadion fredag. Bayern München lånte klubbens treningsanlegg Geißbockheim. Der ladet laget opp til lørdagskampen mot Leverkusen. (©NTB)

 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke