21. jul
Sven Kramer fra Nederland (t.v.) og Håvard Bøkko under mennenes 1500 meter i allround-VM på skøyter i Vikingskipet i februar i år.
 
Skøytestjerne dropper EM i Hamar
OL er viktigere for verdensener Sven Kramer, som ikke vil stille til Allround-EM på skøyter i Vikingskipet i januar.

Publisert: 21.okt.2013 19:29
Oppdatert: -

11. og 12. januar går mesterskapet av stabelen i nasjonalarenaen i Åkersvika, men uten den regjerende verdensmesteren.

Det bekrefter Kramer selv overfor nederlandske Telegraf NL, ifølge VG Nett.

Allround-EM arrangeres bare en snau måned før OL i russiske Sotsji, og den konkurransen er viktigere for nederlandske

Kramer, som vil fokusere på 5.000 meter og 10.000 meter under olympiaden.

Arrangørens stikk til Kramer

Men EM-arrangøren henger ikke med geipen av den grunn. Kramer er ikke noe stort tap, mener leder for organisasjonskomiteen, Bjørn Ruud.

– Vi ønsker alltid de beste til stede, men det at Kramer ikke skal gå velger jeg å tolke som at han ikke ser for seg at han kan bli europamester. Da tror jeg han ville stilt.

– Han er regjerende verdensmester?

– Ja, men hadde han vært verdensener, hadde han også hatt tro på EM-gull – og da tror jeg han hadde stilt, er Ruuds stikk til skøytestjerna.

Kramer har vært suveren i allround de siste årene, og har tatt seks EM-gull på de syv siste mesterskapene i allround på skøyter.

Tror ikke Kramer trekker publikum alene

Kramers forfall ble kjent for Ruud mandag. Han er ikke videre overrasket.

– Mesterskapet går i et olympisk år, og da kan sånt skje. Kramer er et godt navn, men jeg er ikke så sikker på at enkeltnavn trekker publikum. Jeg tror folk kommer for å se dem som går, fortsetter Ruud.

- Øker Bøkkos sjanser

Norges skøyteener Håvard Bøkko knep sølvet bak Kramer i VM i februar, og arrangøren har ikke fått noen signaler om at han ikke stiller i «Skipet» igjen.

Arrangementssjef Odd Steinar Pedersen i Hamar Olympiske Anlegg (HOA), som leier ut Vikingskipet til EM, synes det alltid er synd hvis en av de beste ikke stiller i et mesterskap i arenaen, men han velger å se lyst på Kramers uteblivelse.

– Det gjør kanskje at det blir mer spennende, og det øker jo sjansen for en norsk mester. Dessuten har nederlenderne alltid gode løpere – også om Kramer ikke er en av dem som går, sier han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke