buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
KRITISK: Idrettspresident Børre Rognlien (t.v.) er kritisk til utspillet om profesjonelle trenere for barn. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
 
Slakter utspill om profesjonelle trenere for barn
Idrettspresident Børre Rognlien slakter utspillet fra Roy Johansen og Alexander Stöckl om profesjonelle trenere for småbarn.

Publisert: 14.nov.2012 14:38
Oppdatert: -

Landslagstreneren i ishockey, Roy Johansen, tok til orde for å engasjere profesjonelle trenere for barn helt ned i seksårsalderen. Han fikk støtte av hopptrener Stöckl. Idrettspresidenten kaller utspillet en katastrofe.
- Uttalelsene fra Roy Johansen og Alexander Stöckl er totalt skivebom i minst tre dimensjoner, sier en engasjert Rognlien til NTB.
Han baserer meningene sine på det faktum at barneidrett på dette nivået skal være basert på allsidighet og lek, at norsk idrett er tuftet på frivillighet og gratisarbeid, at norsk toppidrett er rangert som nummer åtte i verden når man samler både sommer- og vinteridrett, og at idrettstinget har gjort vedtak som går stikk motsatt vei av det de to landslagstrenerne mener.
- I norsk idrett har vi 500.000 barn i aktivitet flere ganger hver uke. Dersom foreldrene, som i stor grad driver som aktivitetsledere, skulle erstattes med profesjonelle trenere, ville det koste flere milliarder kroner årlig. Det er helt urealistisk og heller ikke ønskelig å be om offentlige midler til dette, sier Børre Rognlien.

Kompetente

Han er ikke i tvil om at de fleste foreldre vil være mer enn kompetente til å være aktivitetsledere innen idretten for barn fra 6 til 12 år, og han sier også at undersøkelser viser at norsk toppidrett lever godt med foreldrebasert aktivitet til barna er 12 år gamle.
- Vi er åttende beste idrettsnasjon i verden. De landene som ligger både foran og bak oss har flere titalls millioner flere innbyggere. Det betyr at toppidretten her i landet lever veldig godt med at barn driver allsidig til de når 12-årsalderen, mener idrettspresidenten.
Han forteller også at norsk idrett jobber med å få økt det offentlige tilskuddet via tippemidlene med 1 milliard kroner innen 2015, altså i den nåværende fireårige tingperioden.
- Disse ekstra midlene skal gå til anlegg samtidig som vi ønsker å styrke ungdoms- og toppidretten. Dersom vi skulle omprioritere bruken av disse midlene til å finansiere for profesjonelle trenere for barn, måtte det legges fram for tinget, og der ville det bli nedstemt, hevder Rognlien overfor NTB.

Skolen

Han sier at det er mye viktigere for norsk idrett å jobbe for at det blir mer fysisk aktivitet i skolen.
- Vi jobber for at det skal bli en time fysisk aktivitet for alle barn, på alle klassetrinn, i skoleverket. Her vil kompetente lærere drive aktiviteten, og det offentlige vil betale.
- Jeg er også sikker på at mange av disse kompetente lærerne vil kunne ta på seg treneroppdrag for barna ute i klubben, for det er jo klubbene som selv må organisere sin trening. Det er ingen offentlig oppgave å organisere og betale trening for de minste barna, mener Rognlien.
Han sier også at det fort vil kunne bli veldig dyrt for foreldrene dersom klubbene skal engasjere profesjonelle trenere for de minste.
- I norsk idrett frykter vi at regningen vil bli lesset over på foreldrene. Det kan bli dyrt for enkelte, så dyrt at det kan gå ut over aktiviteten for mange barn.
- Dessuten er Norges Idrettsforbund på banen med både veileder og kurs for foreldre som driver som aktivitetsledere for barn. Det er også et viktig tiltak, sier idrettspresidenten. (©NTB)


 

 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat