buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Lege Fredrik Bendiksen under en pressekonferanse ved Lugnet skistadion i Falun tirsdag morgen.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 
Slik skal legen holde VM-utøverne friske
Fredrik Bendiksen fra Hamar skal holde de norske VM-utøverne friske.

Publisert: 17.feb.2015 12:33
Oppdatert: 17.feb.2015 12:37

Sjeflege Fredrik Bendiksen fra Hamar kan rapportere om en frisk tropp som har ankommet Falun-VM.

I 14 dager skal den norske troppen med tilhørende støtteapparat trene, leve, bo og konkurrere med hverandre. I temperaturer fra rundt null til fem kuldegrader byr det på utfordringer i en stor tropp.

Fredrik Bendiksen, ansvarlig lege for hele den norske troppen, har planen klar for hvordan han skal holde utøverne unna sykdom.

– Først og fremst må utøverne gjøre som de pleier. Det er viktig å være nøye med personlig hygiene og påkledning. De må skifte til varmt og tørt tøy etter trening og konkurranser. De må også hvile og spise godt, sier han til NTB.

På vakt

Samtidig har han oppfordret utøverne om å spille med åpne kort dersom de kjenner antydning til sykdom.

– Det har vi gjort for å kunne ta tak i ting så tidlig som mulig, slik at vi kan ta nødvendige grep som gjør at vi unngår smitte i troppen, sier han.

De vanligste sykdomstilfellene under et mesterskap er luftveisinfeksjoner og magetrøbbel.

– Her i Falun er nok den største utfordringen luftveisinfeksjoner. Vi forventer ikke de største utfordringene rundt mageinfeksjoner, sier Bendiksen.

Ingen syke

– Så langt ser det veldig bra ut. Vi bor godt, har gode forhold og bra mat. Alt ligger til rette for noen hyggelige dager her borte, avslutter legen.

Martin Johnsrud Sundby valgte å reise hjem til Oslo etter konkurransene i Östersund i helgen, men det skal ikke være sykdom som plager det norske skiesset.

I den svenske troppen meldes det om forkjølelse hos både Daniel Richardsson og Anna Haag. Ingen av de to løperne har ankommet Falun ennå. (©NTB) 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat