buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
MOTGANG: Storhamar-trener Sjur Robert Nilsen må snu trenden med tap. Jobbens hans blir også et tema i Storhamar hvis ikke resultatene kommer snart, mener sportsredaktør Rune Steen Hansen.Foto: Fredrik Olastuen
 
Slik taper Storhamar både kampene og klubbhjertene
Sportslig krise: – Det hjelper ikke å bli forbannet, sa Sjur Robert Nilsen i Rinkside. Jeg er ikke så sikker på at han har rett i det.

Publisert: 24.okt.2016 16:01
Oppdatert: 24.okt.2016 16:24

Jeg husker godt Sjur Robert Nilsen som spiller. En liten tett plugg av en spiller med et temperament som innimellom rant over. Rett som det var kastet han seg inn i fighter med mye større motstandere. Med sine 172 centimeter ruvet han ikke på isen, men Nilsen slo som regel godt fra seg i slåsskampene. Han var en ubehagelig terrier som de fleste hadde respekt for.

Han var gjerne litt gæern – som du innimellom må være på hockeybanen for å skape den ubehagelige intensiteten og aggressiviteten som gjør at motstanderen kanskje nøler det lille tidelet ekstra.

Sjur Robert Nilsen var en spiller trenerne elsket å ha med seg i krigen.

Derfor blir jeg litt overrasket når han litt tilbakelent og lavmælt fastslår at det ikke hjelper å bli forbannet.

Vi husker Solbakken

Det er selvsagt noe annet å være trener enn spiller. Du står der med hele ansvaret, skal ha full oversikt og tenke klart nok til å gjøre de grepene du må for å snu et kampbilde.

Men når han sier at det ikke hjelper å bli forbannet som trener, mener jeg det er lett å peke på mange eksempler som viser det motsatte. Derfor tror jeg også Sjur Robert Nilsen skal ta inn over seg at trenerstilen hans kan bli for flat i tøffe motgangsperioder som nå.

Så ser verken jeg, eller publikum for øvrig, det som skjer i garderoben. Det kan godt være at det går ei kule varmt der, men når vi ser Nilsen i Storhamar-boksen, får det oss i hvert fall til å lure på om han er tøff nok i nettopp en slik periode Storhamar er inne i nå.

Det er få fasitsvar på slike skjønnsmessige vurderinger, men vi som har fulgt både Ståle Solbakken og Petter Thoresen på nært hold, kan fastslå at en treners temperament faktisk kan bety veldig mye.

Hvem husker vel ikke da Solbakken klinket til vannbøtta på hel volley så spruten sto. Og publikum fulgte opp med taktfaste Salvatore-rop. Det ga HamKam en boost. Og Petter Thoresens kroppsspråk elskes av fansen. Fordi det viser at han bryr seg.

Det handler nemlig ikke bare om å vinne kamper. Det handler også om å vinne folks hjerter.

Og akkurat nå er Sjur Robert Nilsen et stykke unna begge deler.

Mye kompetanse

Det er synd, for da sås det også tvil rundt Storhamars prosjekt med skolerte trenere og å bygge opp en ny kultur i klubben som skal sikre en bedre rekruttering.

Noe som jeg er enig i at er viktig.

Både Sjur Robert Nilsen og Torbjørn Orskaug er opptatt av at spillerne skal være godt trent og at det ikke finnes noen snarveier i hockeyen for å bli best mulig. Det er kun hardt arbeid over tid som gjelder.

I Hockey-Norge får disse to de beste skussmål av de fleste som betyr noe. Med Mads Hansen i tillegg skulle Storhamar være best forspent på trenersiden nå.

Torbjørn Orskaug kommer også fra en solid posisjon i Olympiatoppen, og blir sett på som ultraseriøs og nøye. Noen mener faktisk det blir litt mye av det gode akkurat der, men vi som har sett Orskaug på isen, vet at den gamle målvakten har en mindre akademisk side også.

Orskaug i boksen

Storhamar har tatt et grep i et par bortekamper nå med å flytte Orskaug ned fra tribunen med videokameraet og inn i boksen med spillerne og resten av trenerteamet. Det tror jeg er lurt. Det spontane engasjementet hans kan være gull verdt for ei gruppe som også virker helt flat.

Sånn sett var det befriende å se Pål Johnsen – den eneste i trenerteamet med et ekte Storhamar-hjerte – som kastet taktikktavla så den knustes i frustrasjon for et par kamper siden.

Slike signaler skal ikke undervurderes, og det kan tenkes at de mer skolerte trenerene Orskaug og Nilsen, som begge er veldig reflekterte hockeymenn, til sammen kan bli litt høytsvevende i analysene sine for ei spillergruppe som er preget av stundens alvor.

Styret uttrykker foreløpig full tillit til Nilsen. Noe annet ville vært håpløst. Enten har du tillit, eller så har du ikke det, og jeg er heller ikke på sporet av å sparke Sjur Robert Nilsen. Det er for tidlig. Han har hatt vanskelige arbeidsforhold med mange skader, og heldigvis er det lenge igjen til sluttspillet. Men uten at dette snur i god tid før det, vil han ikke overleve i jobben.

Tiden er derfor moden for en hardere coaching. Spillere som viker unna må benkes. Det må statueres flere eksempler.

Nå vil vi se folk som blør for laget. Både på isen og i boksen. Hockey handler nemlig ganske mye om følelser også.

Taktisk bom

Rent taktisk mener jeg også at Storhamar har bommet med å legge om spillestilen. Et lag som er dårligere trent enn motstanderne, bør ta konsekvensen av det og spille en mindre krevende hockey, uansett hvor umoderne det er.

Resultatene bør også være en vekker for dem som styrer klubben. Det er lett å si nå at de har sovet i timen.

Dårlige resultater er bensin på bålet til dem som mente det var feil at de ikke gjorde et helhjertet forsøk på å beholde Aleksander Smirnov. SIL-ledelsen ønsket en ny lederstil. Det har de fått.

Men uansett hvor god planen var, så er den lite verdt når laget taper fem kamper på rad og sluttspillplassen er i fare.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat