buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
OVER­RAS­KET: Lina Holst (t.v.) får her ut­delt før­s­te­pre­mi­en for seie­ren i lands­stev­net i sprang­rid­ning i Mel­som i hel­ga. Til høy­re ser vi OL-ryt­ter Stein End­re­sen som måt­te nøye seg med 2. plass.
 
Slo OL-rytter
For ett år siden kjøpte Lina Holst (16) hesten La Belle fra Stein Endresen. I helga vant hun landstevnet i sprangridning og henviste OL-deltaker Endresen til 2. plass.

Publisert: 16.jun.2010 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: Lina Holst slo til i finalerunden og red nesten ti sekunder raskere enn Stein Endresen. Og siden begge red feilfritt, var det ingen tvil om at Lina gikk seirende ut av duellen.
Noe hun er strålende fornøyd med selv.
- Jeg synes jeg gjorde en god prestasjon. Jeg red godt og hadde et godt samarbeid med hesten. I tillegg er Stein Endresen en erfaren rytter. Han har jo til og med deltatt i OL. Klart jeg er stolt av å vinne, sier Lina til HA-sporten.


Vil til utlandet


16-åringen fra Hamar går nå første året på Ringsaker videregående skole. Hun er fast bestemt på å satse knallhardt på sprangridning i årene som kommer.
Drømmen er å flytte til Tyskland eller Nederland etter hvert. Det er der de beste satsingsmulighetene er, sier Lina.
Et artig poeng når det gjelder helgas konkurranse, er at Lina for ett år siden kjøpte hesten La Belle fra nettopp Stein Endresen.
Lina legger ikke skjul på at hun er fornøyd med kjøpet nå.
- Jeg har fått et godt forhold til La Belle. Det er en virkelig god hest. Og La Belle var veldig flink i helga. Jeg får mye gratis av å ri henne. Hun er så god at hun retter opp de feilene jeg eventuelt gjør. Det er en trygghet å ha i bakhånd for meg som rytter, sier Lina.


NM er målet


Under helgas landsstevne i Melsom ble det konkurrert på 130 centimeters hinderhøyde. De internasjonale verdenscupkonkurransene som vises på tv, går på 160 cm, men Lina skal nå først stabilisere seg på 130 cm i år og prøve seg på 140 cm så vidt, før hun tar steget videre mot 150 og 160 cm.
- NM innendørs og utendørs er store mål denne sesongen. Selv om jeg ikke er helt blant de beste i Norge ennå, har jeg tro på at jeg kan komme dit, sier Lina, som skal være rangert som nummer 42 av rundt 400 juniorryttere i sprangridning i Norge nå.


Satser på unge jenter


Seieren i helga og ytterligere noen gode plasseringer, vil imidlertid føre henne raskt oppover på rankinglisten.
- Det neste store for meg nå blir Norway Grand Prix i Drammen i slutten av juni. Jeg gleder meg allerede til det stevnet, sier Lina.
Som sammen med 14 andre unge og ivrige jenter er med på Hedmarken Rideklubbs talentsatsing Team Tremo.
- Vi trener mye. Jeg gjør nesten ikke noe annet enn dette, men det er veldig gøy, sier Lina Holst.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat