20. jul
Anders Nedrebø med ballen i beina og Sogndals Ørjan Hopen på slep. Foto: Rune Steen Hansen
 
Sogndal slo HamKam 2-0
Sogndal slo HamKam, men hamarsingene overrasket.

Publisert: 23.mar.2013 11:56
Oppdatert: -

Sogndal scoret to ganger. HamKam fikk ikke ballen i mål. Men kampen sett under ett så var HamKam minst på høyde med sogndølene.

Sogndal økte ledelsen mot HamKam etter 75 minutter. Da fikk Anders Hella et drømmetreff fra 30 meters hold. Ballen føk i mål og Sogndal økte sin ledelse til 2-0. Et par minutter senere viste Aziz Idris seg fram med en heading i tverrliggeren, men HamKam står fortsatt uten mål. Like etterpå fikk Kristoffer Hagen en kjempesjanse, men skuddet strøk tverrliggeren.

Dermed endte den siste treningskampen før seriestart mot Stabæk 6.april med et 0-2 tap.

Et frispark fra 25 meters gikk i mål for Sogndal i begynnelsen av første omgang.
De første minuttene av treningskampen i Sogndal har vært jevnspilt, men det er Sogndal som har hatt de største sjansene. Etter 14 minutter fikk de frispark på 25 meters hold. Skuddet fra Malik Mane gikk via muren, endret retning slik at HamKam-keeperen var sjanseløs på redning.

Sogndal hadde også et frispark like før dette, men det frisparket kom det ikke noe ut av.

Tore Andreas Gundersen har vært nære på ved et par anledninger det siste kvarteret. Desverre er det ikke blitt scoringer.
Etter 19 minutters spill fikk han  nesten tuppet ballen bak Sogndal-keeperen, men han fikk reddet. Etter 26 minutter ble det slått en lang ball på Gundersen som fikk skutt, men keeper reddet.

HamKam har kommet til i bakrommet de siste minuttene noe som har ført til at Sogndal-treneren har beordret laget sitt til å ligge lavere.
HamKam har mot slutten av første omgang trykket mer på. De har spilt seg gjennom Sogndal-forsvaret flere ganger, men har ikke klart å komme til klare målsjanser. Første omgang ebber derfor ut med 1-0 ledelse til Sogndal.

HamKam har åpnet best i andre omgang. Både Dahle og Idris har hatt sine scoringssjanser, men det står altså fortsatt 1-0 til hjemmelaget. 

To av de siste 10 kampene mellom Sogndal og HamKam har endt uavgjort. Vegar Bjerke har spilt i samtlige kamper mellom Sogndal og HamKam siden 2007.

 Ulrik Flo har ikke laget mål i tidligere oppgjør mellom Sogndal og HamKam siden 2007.

Nær overgang
Vegard Skogheim er ikke med på benken mot Sogndal. Han er på trenerkurs. HamKam jobber for å sikre seg Erik Tønne om dagen, men han er ikke med mot Sogndal.

HamKam er nære en overgang for kantspilleren Erik Tønne.

Det er HamKams assistenttrener Svein Inge Haagenrud som fører forhandlingene med Sheffield United og Erik Tønne. I går kveld bekreftet Haagenrud at det nærmet seg en overgang.
– Det er mange papirer som skal undertegnes, og så lenge vi ikke har gjort det, er det for tidlig å si at det er klart, sier Haagenrud til HA-sporten.
Tønne spiller uansett ikke mot Sogndal i dag. Det gjør heller ikke Truls Jevne Hagen som ikke er helt skadefri ennå.


Det betyr at HamKam stiller slik i dag (4-3-3):
HamKams lag (4-3-3):
Lars Øvernes - Vegar Bjerke, Edmir Asani, Oddbjørn Lie, John Anders Rise - Victor Adebahr, Aziz Idris, Emil Sildnes - Anders Nedrebø, Tore Andreas Gundersen, Emil Dahle


Sogndals lag (4-4-2):
Erik Dahlin - Anders Hella, Hannu Patronen, Espen Næss Lund, Per Egil Flo - Malik Mane, Sidy Sagna, Ørjan Hopen, Ruben Holsæter - Azar Karadas, Ulrik Flo

 

Dommer: Tommy Skjerven
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke