20. jul
 
Solbakken: - Vi må finne X-faktoren
Ståle Solbakken er på leting etter X-faktoren foran gruppespillet i mesterligaen.

Publisert: 16.sep.2013 19:56
Oppdatert: -

Det kan han trenge. FC København åpner med hjemmekamp mot Juventus tirsdag. De to andre lagene i gruppen er Real Madrid og Galatasaray.

Følg FC København - Juventus direkte her!

København har ikke akkurat overbevist i serien i det siste. Det var da også derfor Solbakken ble hentet inn som trener.

- Vi har kun hatt ti treninger sammen. Utgangspunktet er vanskelig. Vi skal utvikle oss, og de seks kampene vi har til rådighet skal bringe oss framover, sa Solbakken under tirsdagens pressekonferanse i den danske hovedstaden.

FCK har aldri tapt en gruppespillkamp i mesterligaen hjemme i Parken. Der har Solbakken statistikken på sin side.

- Hvis vi ikke har tro på oss selv, blir det også vanskelig å overraske, sier Solbakken.

Juventus var i København også sist sesong. Da ble det 1-1 mot Nordsjælland. Det var det eneste poenget som Nordsjælland (FCN) fikk med seg fra det gruppespillet i mesterligaen.

Solbakken tror at FCK kan hente flere poeng hjemme enn FCN.

- Vi har tre hjemmekamper, og vi er i stand til å lage litt rabalder i alle de kampene. Jeg har troen. Den første kampen er alltid vanskelig, og det blir det også mot Juventus. De må vinne, det må kanskje ikke vi. I de to kampene mot Galatasaray kan vi kanskje dra nytte av at vi har fått litt tempo inn i kroppen. Jeg tror vi kan overraske i to eller tre av kampene, mente Solbakken.

Skjelver i beina
Ståle Solbakkens FCK er i mye dårligere forfatning før tirsdagens møte med Juventus enn tilfellet var for noen år siden.
Da det danske topplaget spilte i mesterligaen i 2006 og 2010 ble det seks seirer på like mange kamper hjemme i Parken. Det er ikke mange som regner med at noe tilsvarende kan skje nå med Juventus, Real Madrid og Galatasaray på motsatt banehalvdel.
– Beina skjerver litt mer enn de pleier, og det er liten tvil om at vi ikke som lag, er i en så god forfatning som vi var tidligere, innrømmer lagkaptein Lars Jacobsen. Han er også en av veteranene i laget til Ståle Solbakken.
– Det er mange nye spillere i laget. Det siste året har utskiftingen av spillere vært stor. Det er det ikke vanskelig å se på kampene vi spiller, mener veteranen. Han sammenligner med 2006-07-sesongen da han også spilte.
– Den gangen var vi bunnsolide. Vi som spilte på laget kjente hverandre ut og inn. Utgangspunktet var helt annerledes enn nå, mener Jacobsen.
– Vi fikk en nedtur med den siste superligakampen mot Esbjerg, og det vil nok gå litt opp og ned for oss i tiden som kommer. Ståle Solbakken har jo bare hatt 14 dager med oss, for etter at han overtok trenerjobben har mange vært opptatte med landslagsspill.
– Nå gjelder det bare at vi spillerne får mer tid med Solbakken. På sikt er jeg overbevist om at vi vil komme opp på et høyt nivå igjen, men det skjer ikke over natten, sier Jacobsen.
FCK innleder mesterligaen med kamp mot Juventus hjemme i Parken tirsdag kveld.

(©NTB)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke