buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
HOLDER KROPPEN I GANG: Med innlærte dansetrinn fra skisamling i Meråker tidligere i sommer holdt skijentene seg varme mellom øvelsene. F.v: Åsta Kiellan (13), Henriette Schøyen Vold (14) og Mathilde Bangstad Bergersen (14).
 
Sommerutfordring for unge skiløpere
Da Hamar Skiklubb inviterte til Skiidol på Domkirkeodden handlet det om mer enn syreoppsamling i lårene og øsende regnvær.

Publisert: 18.aug.2012 13:35
Oppdatert: -

- Dette er morsom og god trening, sier Johan Storbakken (12).

Han bykser avgårde opp den sleipe gressbakken på Domkirkeodden med et bildekk om skulderen. Vel oppe i duell med Andreas Welhaven (13) sklir han på vei mot neste hinder, som er tomme bildekk som skal tråkkes nedi. Det er poeng å hente ved å bruke tid på å kaste ballene i bøtta, men de fleste faller utenfor i hastverket.

Førti løpere
I løpet av dagen skal han og de førti andre unge skiløperne gjennom fem øvelser. Rulleski, orientering, hinderløype, sykling og til slutt et bakkeløp blir harde utfordringer som tester skiløperne på allsidighet. Løpere fra hele hedmarken er med, i tillegg til noen fra Oslo.

- Jeg har egentlig ikke noe favorittøvelse, men basisløypa med hinder var gøy. I tillegg til langrenn trener jeg vanligvis friidrett og orientering sier Johan Storbakken.

Danseoppvarming
Henriette Schøyen Vold (14), Mathilde Bangstad Bergersen (14) og Åsta Kielland (13) varmet godt opp før basisløpet med noe som minnet mer om et sceneshow enn idrett.

- Vi har lært noen danser på skisamling i Meråker i sommer, sier Schøyen Vold. De tre er ikke så opptatt av konkurransedelen av Skiidol-dagen. Det er første gang etter sommerferien at venninnene ser hverandre igjen. 

- Det viktigste er å ha det gøy, og ta konkurransen som en god trening. Men konkurranseinstinktet kommer fram uansett når vi startere, sier de tre. 

 Tester allsidigheten,
I Skiidol kan ingen vinne mer enn en trøye, ikke ulikt reglene i sykkeltourer. Dermed må man være taktisk og velge om det er sammenlagt tid eller å plukke poeng på de innlagte bonusøvelsene som er prioritet. Ingrid Robøle er trener for Hamar Skiklubb og er med å arrangere Skiidol. Hun sier det viktigste konkurransen gir er den allsidige testingen av egne evner.

- Ungene får brukt seg på mye forskjellig aktivitet. Det er ikke bare en konkurranse om å komme først, og vi skal gjennom mange aktiviteter som mange ikke er så godt kjent med fra før. Den allsidigheten får de testet her, sier Robøle.

Tredagers skifestival
Skiidol inngår i Hamar Skifestival, som startet med folkefesten i Kirkebakken fredag. Med den femdelte idrettskonkurransen på domkirkeodden for de unge skiløperne lørdag er hoveddelen av skiaktiviteten for de unge i gang. Søndag er det triatlon på Hedmarkstoppen, hvor mange av skiidol-deltakerne, men også eldre spreke løpere og mosjonister deltar.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat