23. okt
scoringsjubel: Her har Mathis Olimb akkurat satt inn Norges tredje mål for kvelden. Patrick Thoresen serverte ham. Begge FOTO: Fredrik Olastuen
 
Hockey-ekspert spår et tøft uttak
Da Norge tapte mot Russland torsdag, var Patrick Thoresen strålende. Og TV 2-ekspert Bjørn Erevik ser ikke bort fra at han blir den eneste fra Hamar i OL-troppen.

Publisert: 15.des.2017 07:39
Oppdatert: 15.des.2017 07:54

Norge - Russland 3-4 e.s.d

Norge spilte en meget god kamp mot Russland torsdag kveld, men stormakten vant på sudden death.

Mange jevne spillere

TV 2-ekspert Bjørn Erevik, som følger godt med både i inn- og utland, mener Petter Thoresen får en tøff, men vanskelig oppgave når han skal ta ut OL-troppen.

- Det er en del spillere som kriger om de samme plassene i den troppen, sier Erevik.

HA-sporten ber ham vurdere mulighetene til følgende spillere:

Alexander Reichenberg (Sparta Praha), Eirik Salsten (Stavanger Oilers), Robin Dahlstrøm (Storhamar) og Christian Bull (Storhamar).

- Reichenberg gjorde et bra VM sist, og jeg tror han er ganske sikker i en OL-tropp. Han startet sesongen i Tsjekkia bra, men så har det vel gått litt tyngre etter hvert. Men han har fått tillit tidligere, så jeg tror han er med, sier Erevik, som ikke er like sikker på Stavanger-spilleren.

- Salsten var med da laget kvalifiserte seg til OL i fjor, men fikk VM ødelagt på grunn av en skade. Det som taler for at han skal komme med, er et han har vært med tidligere. Det som taler imot at han skal komme med, er at han ikke har levert noen kanonsesong så langt i år, sier Erevik om spilleren som startet torsdagens kamp på benken.

Eksperten føler seg ganske sikker på at Christian Bull ikke kommer med.

- Han er med her fordi det er skader i troppen. Han er fortsatt et lite stykke unna, sier Erevik, som roser Patrick Thoresen.

- Patrick er en av de viktigste og mest erfarne spillerne i troppen. Og han kommer til å bli veldig viktig for laget, sier han.

Thoresen-show

Patrick Thoresen scoret kampens første mål etter kun 2.46, før Mikhail Naumenkov utliknet.

Anders Bastiansen scoret et flott mål da Mats Rosseli Olsen serverte ham, kun minutter ut i midtperioden.

Russland scoret kampens fjerde mål da Andrei Kuzmenko stjal pucken i offensiv sone, dro seg fri og satte den i mål fra siden.

Patrick Thoresen serverte Mathis Olimb flott på 3-2-scoringen. De to stjernene kom i en to mot en situasjon, og sistnevnte fikk lurt pucken noe heldig inn.

3-3-scoringen ble satt inn av Viktor Tikhonov i power play, før Vlad Tkachyov avgjorde i sudden.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke