buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
Treningsvillige: Søstrene Anne Marie (t.v.) og Malin Emilie Wang trener mye sammen. På tirsdagens trening fikk jentene overrakt sine svarte belter.Foto: Pål Jacobsen
 
Sparket inn svart belte
Tirsdag fikk Anne Marie (17) og Malin Emilie Wang (13) overrakt sine fortjente svarte belter. Sju år med knallhard jobbing betalte seg.

Publisert: 30.nov.2016 21:56
Oppdatert: 30.nov.2016 22:00

Hamar Shotokan Karateklubb hadde juleavslutning for sine unge aktører denne uka. Der ble det oppvisning til spente foreldre, der utøverne fikk vist fram det de har lært. Etterpå var det brus, kaffe og kaker til alle.

– veldig givende

Trener Helge Ree Wilson er Hamar-gutt, men bor for tiden i Oslo. Pendling flere dager i uka til Hamar, tyder på at klubben har en meget ivrig trener.

Med rundt 40 utøvere i klubben, har trener Helge Ree Wilson nok å gjøre.

– Det er svært givende å trene unge utøvere. Jeg er lærer på barneskolen og får med meg mye lærdom om unger i arbeidslivet. Den lærdommen bruker jeg selvfølgelig også i trenerarbeidet, sier Ree Wilson.

Søstrene Wang har utmerket seg ved flere store konkurranser den siste tiden. I tillegg har begge jentene gjort det bra i NM. Storesøster Anne Marie har tatt bronse i NM i komite. Lillesøster Malin Emilie tok gull i lagkata. Da var begge jentene medlemmer i Stange Karateklubb.

Det tok jentene sju år før de endelig kunne ta på seg svart belte. Det ligger utrolig mange treningstimer bak et svart belte. Først får de hvitt belte, deretter gult, oransje, grønt, blått, lilla og tre ganger brunt belte. Nå sitter det svarte belte runde livet til jentene.

– Klart vi er litt stolte over å ha klarte svart belte. Det gjør at vi kan være med i flere konkurranser. Selv om beltet sitter rundt livet nå, må vi bare jobbe videre, sier jentene nesten i kor.

Svart belte er ikke bare et svart belte. Det er hele ni graderinger i svart belt. Å oppnå den høyeste utmerkelsen, er nesten helt umulig.

I Norge er Geir Larsen den mest meriterte. Han er kommet på nivå sju. En bragd av det helt store innen karatesporten.

En Mestring

Søstrene Wang liker karate av flere grunner.

– Med karate føler en mestring. Vi skal være disiplinerte når vi går inn i Dojo (treningshallen). I karatesporten må en mestre mye. Styrke, kondisjon, spenst og hurtighet er ting vi trener mye på. Har du ikke det inne, er vi redd du sliter i denne sporten, sier jentene ivrig.

Etter praten med HA-sporten bar det rett til kakespising, for det jo lov til å feire litt når to søstre får svart belte i karate på samme dag.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat