buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
KLAR FOR OL: Tor Inge Martinsen gjør blant annet stemmeøvelser som de siste forberedelsene før han drar til sommer-OL i London som håndballspeaker.
 
Spent foran idrettsfesten i London
Tor Inge Martinsen gleder seg til speakerjobben under OL, men frykter terrorfaren og halsinfeksjoner.

Publisert: 18.jul.2012 11:41
Oppdatert: -

 

Søndag drar lokalpolitikeren og mangeårige håndballspeakeren til London for å være blant Norges aktive deltakelse i lekene. Etter en lang og omfattende prosess for å bli plukket ut, er det nå få dager til det braker løs i London.

Martinsen er godt i gang med forberedelsene.

- Femti prosent av jobben som speaker er gode faglige forberedelser. Jeg må kunne en del om lagene som har kvalifisert seg og hvordan de har gjort det, fakta om spillere og turneringsreglementet, sier Martinsen.

Gikk til stemmepedagog

Også stemmen må være forberedt. Derfor har Martinsen vært hos stemmepedagog for å lære øvelser som skal sikre gode stemmebånd til den store anledningen. Det er alvorlig om stemmen brister. 

- Jeg er mest redd for å få halsinfeksjon. Men jeg har med et reiseapotek med diverse hjelpemidler dersom noe skulle oppstå, sier Martinsen.

Under turneringen er det imidlertid enkle rutiner for speakeren.

- Vann og Doc’ halspastiller er jeg helt avhengig av. Det tar vare på stemmen som må være klar og tydelig, sier Martinsen.

Intense kamper

For det er en krevende jobb speakeren gjør på sidelinjen, med mange hendelser.

- Hver kamp er 2x30 minutter med dyp konsentrasjon. Det blir samlet prating i ca. 10 minutter per kamp, ettersom alt skal opplyses om. Det krever stor mental oppmerksomhet, sier Martinsen.

Kanskje vil han også kommentere seremonier etter sluttspillet. Da skal det både snakkes engelsk og fransk.

Største innen idrett

Under oppholdet i London på 16 dager får hamarsingen det travelt. Den siste uken får han selskap av sin håndballinteresserte samboer. Fra 28. juli, som er første kampdag blir det anslagsvis to til tre kamper daglig. Til sammen vil han være speaker under rundt 30 håndballkamper.

Han håper London vil gjennomføre arrangørjobben uten å ødelegge opplevelsen med et for strengt sikkerhetsregime. 

- Jeg er klar over terrorfaren, men håper sikkerheten blir ivaretatt uten at idrettsfesten blir borte på grunn av strenge, flyplasslignende tiltak. Nå gleder jeg meg veldig, og har tro på at det blir en flott fest å være med på, sier Martinsen.

 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat