17. aug
PÅ TUR: Dette bildet er fra formiddagsøkta tirsdag på høyden i La Nucia like ovenfor Alfaz del Pi og Albir på den spanske solkysten. På bildet ser vi John Anders Rise (f.v.), Marius Bratberg Lund, Ole Erik Midtskogen, Franck Semou, Kevin Knappen, Anders Jevne Hagen, Chris Twiddy, Simen Nordli og Ivar Sollie Rønning.
FOTO: RUNE STEEN HANSEN
 
Spillerne betaler hele turen selv
HamKam-spillerne lever som proffer i ei uke, men de må ta regninga selv.

Publisert: 21.mar.2017 14:44
Oppdatert: 21.mar.2017 14:55

Spillerne og trenerne ble enige om at de ønsket en treningsleir selv om klubben ikke hadde økonomi til å sponse dem. I stedet ble de enige om at alle som dro på turen skulle betale selv, men få muligheten til å tjene pengene inn igjen på dugnad.

Les også: Drar til Spania for å spleise laget

- Vi som er kjent i Hamar-området skal jobbe for å skaffe dugnadsjobber, så de spillerne som vil kan jobbe det inn igjen det de betaler for denne turen, sier Truls Jevne Hagen til HA-sporten.

6.000 kroner

Han og John Anders Rise har faktisk vært i samme område på treningsleir med HamKam da Arne Erlandsen og Vegard Skogheim  trente klubben. Den gangen betalte ikke spillerne ei krone selv.

Les også: Visste ikke at venstrebacken var høyrebeint

Nå betaler spillerne og trenerne drøyt 6.000 kroner hver.

- Vi får leve ei uke som proff og være sammen med de andre gutta ei hel uke. Det har vi godt av. Vi har en fin garderobekultur, men vi er ikke i garderoben mellom treningene sånn som vi var før da vi trente 10.00 og 14.00. Da er det fint å ta en slik tur for å pleie lagfølelsen, sier Jevne Hagen.

Se også: Høydepunktene i seieren mot Elverum

Han tror også at selv de yngste, som tjener minst i klubben, synes det er greit å betale for en slik tur.

- Unggutta har vel noen pappaer som betaler. Det er i hvert fall forskjell på meg og broren min der, sier Truls Jevne Hagen som også har med seg lillebror og junior Anders til Spania.

Fint anlegg

Mens HamKam bor nede i Albir, trener de noen kilometer opp i landet i La Nucia. Der er det et enormt sportsanlegg med svømmehall, skatepark, sykkelbane og flere fotballbaner - både naturgress og kunstgress. HamKam trener på kunstgressbanen.

- Det er veldig fint her. Banen er ikke helt topp, men den er omtrent som Briskeby. Vi skal bare spille kunstgraskamper i serien, så derfor trener vi på kunstgress.

Men kampen mot Fana torsdag går på naturgress noen mil lengre sør.

- Vi kunne gjort det samme fotballmessig på Børstad, men det er viktig for det sosiale å dra på en tur. Med flere nye spillere i stallen er det godt å bli enda litt bedre kjent, sier Jevne Hagen.

Høyt press

Den første økta tirsdag var svært intens med høyt tempo i strålende vær i 20 grader. Kevin Knappen terpet på høyt press og han brøt av treningen flere ganger da han ikke var fornøyd. Når mulighetene dukker opp skal det nemlig stupes opp i press. 

Samtlige spillere gjennomførte økta. Det er bare Niko Mickelson som ikke er med i Spania. Han er med G18-landslaget på samling i Latvia.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke