16. jul
Spreke KATTA-lærere: En gjeng med realfagslærere fra Hamar katedralskole deltar aktivt på o-løp. Fra venstre: Andreas Meyer, Sofie Johansson med Maja på armen, Tore Borchgrevink Alu og Håkon Beitnes ALLE FOTO: EMILIE WESTLI ANDERSEN
 
Sprekinger i Vang
Tradisjon tro ble Nisse-o-løpet arrangert i Vang som en fin søndagsaktivitet før jul. I år var det fine forhold i skogen.

Publisert: 10.des.2017 17:05
Oppdatert: 10.des.2017 17:15

Til noens glede, og andres sorg, var det nesten snøfritt i Imerslundmarka denne andre søndagen i advent. Flotte barmarksforhold gjør det fint å løpe o-løp, men det mangler litt julestemning. Denne kom imidlertid på plass da flere av løperne hadde på seg nisselue. Stornisser, mellomnisser, smånisser og mininisser fant alle fram med kart og kompass. Skjønt, det var ikke så lett å finne fram på det gamle kartet fra 1986. Vegetasjonen hadde endret seg drastisk noen steder og de fleste postene var plassert i groper, så man skulle virkelig ha godfølelsen for å gå rett i postene. Veteranen Sigurd Dæhli, som er kjent for å gå rett i det meste av poster, åpnet dette løpet med å bomme på første post. Den som trodde det var trygt og godt å ligge i ryggen på Sigurd tok dermed feil denne gangen.

Lure nisser

Kenneth Bilstad fra Vang OL sikret hjemmeseier for klubben i den lengste klassa. Sofie Johansson, den tidligere VM-medaljøren som nå løper for Løten, hadde stødigst teknikk av damene. Bjarte Lindstad fra OL Toten-Troll var raskeste mellomnisse og Erik Haugen fra Ringsaker OK var raskest i klassen smånisse.

ung løypelegger

Heidi Therese Wiest (18) var løypelegger til et terminfestet løp for første gang.

– Jeg har lagt et treningsløp før, også de løypene som vi måtte legge i trener 1-kurset, forteller hun.

Hun synes det var gøy å legge løyper til et ordentlig løp.

– Det er jo et gammelt kart, men jeg har sett på det nyreviderte fra 1994 og prøvd å legge løypene i terrenget som det er finest å løpe i, sier hun.

Det fineste terrenget i Imerslundmarka er ganske rufsete, med mye kvist og kvast, men byr også på mer åpne og lettløpte partier.

Sprek gjeng fra KATTA

Realfagslærerne på Hamar katedralskole er en sprek gjeng. Her løper mange orientering. De har blant annet stilt lag på verdens største orienteringsstafett Jukola i Finland og har planer om å gjøre det igjen til sommeren.

– Vi har et veldig godt miljø på jobben. At mange har interesse for orientering gjør at vi har mye å snakke om og det binder oss sammen på en annen måte enn om vi bare hadde jobbet sammen, smiler Sofie Johansson.

Blant annet har de designet egne løpstrøyer som de bruker i verdens største o-stafett.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke