23. okt
VIL TILBAKE: Arne Senstad mener spill i Europa er en spennende drøm for framtida. Her sammen med Gabriella Juhasz, Tonje Enkerud og Stine Liden.FOTO: Kai kristiansen
 
Drømmer om nytt Europa-eventyr
Storhamar har god flyt i eliteserien, men drømmene går lengre enn Rælingen og Gjerpen. Arne Senstad drømmer om at Storhamar igjen skal konkurrere i Europa.

Publisert: 25.jan.2017 06:24
Oppdatert: 25.jan.2017 06:48

Heidi Løke, som Storhamar håper å signere, har uttalt at hun ser potensial for Storhamar utover eliteserien. På spørsmål om Europa-spill er noe som har vært en tanke i Storhamar-miljøet, kommer det et klart svar fra Storhamar-treneren.

–Ja, det har vært prat på det. De som var med i Europa de årene vi var der, er enig om at det er de beste årene til klubben. Da utviklet vi oss enormt som lag og klubb, sier Senstad.

Foreløpig siste europacup-kamp for Storhamar var i 2010. I 2012 sa klubben nei til spill i Europa, på grunn av økonomiske problemer. Senstad innrømmer at det er ting som må på plass før det kan skje igjen.

Noen utfordringer

– Det er noen utfordringer i forhold til å komme ut. Det koster mye å kjempe internasjonalt, så vi må få på plass de tingene først. Sportslig sett må vi kvalifisere oss, og vi er ikke helt der ennå. Det skal godt gjøres allerede i år, men ingenting er umulig, forteller han.

Realistisk sett ser Senstad et par år fram i tid når han snakker om å spille internasjonalt.

– Vi må ta det litt steg for steg. På kort sikt blir det nok vanskelig, men i løpet av et par år så vil vi veldig gjerne ut igjen. Får vi muligheten, må vi bare gå for det: Det håper jeg vi får muligheten til. Akkurat nå ser det veldig fornuftig ut angående økonomi og sport, og vi har et godt fundament, så må vi avgjøre gangen videre.

ser etter forsterkninger

– Per nå er vi litt bak, men hvis vi klarer å forsterke litt, ser jeg ikke bort fra at vi kan hevde oss i toppen i eliteserien i framtiden, sier en offensiv Senstad.

Det betyr også europacup for de gule og blå. Heidi Løke er veldig aktuell for Storhamar-spill, og planen er ifølge Senstad å få inn to-tre gode forsterkninger til. I tillegg skryter Senstad av spillerne fra yngres avdeling og andredivisjonslaget, som deltar i treningshverdagen.

– Vi jobber veldig mye med kartlegging av neste sesong, med nye spillere, og hvem som skal være med videre av dem som er her. Det er en nøye vurdering. Vi må være trygge på at de som kommer inn skal være gode nok til at vi kan heve oss enda et hakk, avslutter Storhamar-trener Arne Senstad.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
SJU MÅL: Kamilla Sundmoen smelte inn sju mål i den første kampen mot HBC Bascharage i 2008. FOTO: Mattis Røhne
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke