23. okt
ENIG: Arne Senstad (t.v.) skulle gjerne sett at Betina Riegelhuth (nummer to fra venstre) ble tatt ut til EM-troppen i håndball, men han forstår godt at Storhamar-spilleren ikke ble en del av 16-mannstroppen. FOTO: Anders Bakkerud Larsen
 
Forstår vrakingen
Arne Senstad forstår grunnen til at Betina Riegelhuth ikke kom med i EM-troppen.

Publisert: 08.nov.2016 16:07
Oppdatert: 08.nov.2016 16:15

Onsdag ble EM-troppen offentliggjort av Thorir Hergeirsson, og den inneholdt ikke Storhamar-spiller Betina Riegelhuth, selv om hun var en del av bruttotroppen.

Den beslutningen forstår Arne Senstad.

– Det er klart vi skulle ønske hun var med, og jeg hadde veldig forhåpninger til å få henne i stand til en plass da vi hentet henne tilbake i sommer. Dessverre har hun slitt litt med skader inn mot sesongstart, og har ikke fått levert i Grundigligaen på det nivået både hun og jeg hadde forventet, forklarer Senstad.

Kom for tidlig

Senstad tror de trenger å bruke litt mer tid for å få Riegelhuth ordentlig opp på det nivået hun har vært på tidligere, hvor hun også var inne i landslagsvarmen.

– Dette uttaket kom litt tidlig, i og med at hun fikk den siste smellen inn mot sesongstart, forklarer Storhamar-treneren.

Riegelhuth konkurrerer om en plass i laget i en av de posisjonene hvor konkurransen er tøffest, mener Senstad, som håper på Storhamars andre strake seier når de tar imot Tertnes onsdag.

Senstad tror det blir en tøff kamp, mot det laget i Grundigligaen han mener er mest lik sitt eget lag.

– Både i spillestil og hva de har vært gjennom med utskiftning av spillere, men de har hatt kontinuitet på trenersiden. De spiller en håndball man finner ganske mange likheter med oss i, forklarer Senstad.

Bør ha Tertnes bak seg

Han mener det er vanskelig å spå utfallet av oppgjøret.

– Hvis vi skal klare målsettingen vår, så er Tertnes et lag vi må ha bak oss, da må de være nummer seks. De andre lagene over der har vi tapt mot, så det er viktig at vi får dem bak oss hvis vi skal klare målsettingen om topp 5, sier han.

Senstad var godt fornøyd med andreomgangen mot Oppsal forrige onsdag, en kamp Storhamar-jentene vant fortjent.

– Jeg var litt skuffet etter første omgang. Jeg etterlyste litt fandenivoldskhet, men så la vi oss ned forsvarsmessig fra start, i tillegg til at vi ikke hadde noen redninger. jeg synes vi ble tamme i første omgang, både defensivt og offensivt, forklarer han.

Han fant imidlertid mange lyspunkter i den andre omgangen.

– Vi traff med en annen forsvarsposisjon, og så fikk vi noen redninger bakerst som gjorde at jentene fikk trua på det. Da kom vi inn i det siget vi trives i, hvor vi var gode offensivt, turte å satse og spilte god håndball. Det er viktig å smelle til fra start, sier Senstad.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke