24. okt
Sterk: Ellen Marie Folkvord var solid både framover og bakover mot Rælingen, Her river hun seg løs og scorer.Foto: Kai Kristiansen
 
På tide å slite seg til seier mot topplagene
Årets tre første seriekamper har vært ren plankekjøring for Storhamar. Arne Senstad mener laget også er i stand til å banke de beste lagene.

Publisert: 15.jan.2017 22:04
Oppdatert: 15.jan.2017 22:12

Resultatene før jul er nådeløs lesing for Storhamar og Arne Senstad. Av de antatte topplagene tok Storhamar kun poeng mot Tertnes. Både Larvik, Vipers, Glassverket og Byåsen ble for sterke for Hamar-laget.

– Det holder trolig å slå Ternes en gang til å bli nummer fem. Da er jeg fornøyd selv om vi nok en gang taper mot de andre topplagene, sier Senstad og ber om å bli trodd på akkurat det.

Revansjelysten Sundmoen

Like fornøyd blir neppe Kamilla Sundmoen om ikke hun og hennes lagvenninner tar flere poeng mot landets beste håndballag.

– Jeg er fortsatt irritert over at vi ikke slo Glassverket i serieåpningen, sier Sundmoen som har skumle planer om å ta poeng i Drammen om ei drøy uke.

– Vi har variert i alle tre kampene etter nyttår, men om vi hever oss over hele linja, er sjansene for poeng gode, slår både Storhamars toppscorer og trener fast.

Som de andre jentene på laget spilte også Sundmoen med håndbrekket på før pause, før hun og laget satte bedre fart etter pause. Men fortsatt er tempoet for lavt, mener både Sundmoen og Senstad.

– Jeg vil løpe enda mer, smiler Sundmoen.

– Flere må ville det like mye som Sundmoen, mener treneren.

Imponerer offensivt

Hamar-laget har scoret 107 mål på lagets tre siste kamper. Det er strålende tall.

At antall baklengsmål er på 73 er ikke like imponerende, med bakgrunn i at det er tre svake lag som har vært motstandere.

– Vi må heve oss defensivt, slik at vi kan hjelpe målvaktene våre. Skal vi ha sjanse mot Glassverket og Larvik må redningsprosenten opp, mener Storhamar-toppscorer, Kamilla Sundmoen.

Heller ikke mot Rælingen sto Stine Lidén og Marie Jektvik Aarstad i veien for spesielt mange avslutninger, og det er en utfordring Arne Senstad har planer om å løse.

Krever mer

– Jeg synes målvaktene blir for passive og på mange måter spiller seg selv svake. De må våge å ta mer initiativ selv, sier Senstad, som også ønsket å se en sterkere og tøffere Betina Riegelhuth i forsvarsspillet.

– Om hun skal stå i midtforsvaret, må hun bli tøffere, mener treneren, som fikk se en noe sterkere Riegelhuth mot bunnlaget.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke