17. aug
DRAMATIKK: Sebastian Solberg ble liggende nede en god stund etter slaget på Ottestadbana.
Foto: Pål Jacobsen
 
Storhamar-spilleren beklager på det sterkeste
Storhamar-spiller Arbresh Vitija legger seg flat og ber om unnskyldning for det som skjedde på Ottestadbana tirsdag kveld. Unnskyldningen kom sent onsdag kveld.

Publisert: 28.jun.2017 23:12
Oppdatert: 29.jun.2017 10:14

Beklagelsen kom sent onsdag kveld, og lyder slik:

- Jeg vil komme med en unnskyldning for det som skjedde på Ottestadbana tirsdag. Unnskyldningen går til Sebastian Solberg, til Ottestad Fotball, til Storhamar Fotball, til med- og motspillere og generelt alle som er glade i fotball. Det som skjedde i går er helt uakseptabelt. Jeg er veldig lei meg og fortvilet. Det eneste jeg kan gjøre er å beklage på det sterkeste fra min side, sier Arbresh Vitija.

 - Fjernt fra det vi står for

Storhamar Fotball hadde et kjapt møte på formiddagen onsdag. Etter møtet sa styremedlem Arve Fuglum følgende:

– Vi i klubben må se saken fra to sider. Først er det den faktiske hendelsen med vår spiller som vi ikke kan akseptere. Slike ting er fjernt fra det vi står for. Han får ikke trene og spille kamper for oss den nærmeste tiden, og han er innforstått med det. Vi har full forståelse for alle reaksjoner som kommer, sier styremedlem Fuglum.

– Er han ferdig i klubben?

– Vi har ikke diskutert den videre framtida for ham her ennå. Det vil vi bruke litt lengre tid på. Vi føler at det haster minst akkurat nå, sier Arve Fuglum.

– I tillegg til den faktiske hendelsen har vi den menneskelige siden, som vi som klubb må følge opp – uavhengig av det han gjorde. Men det betyr ikke at vi aksepterer det som skjedde, sier Fuglum til HA-sporten.

Storhamars sportslige leder, Stig Sæther, har sendt en beklagelse til Ottestad Fotballs styreleder Thommy Mikkelsen. 

– Dette er tungt for klubben. Vi må bare beklage til alle involverte, sier sportslig leder i Storhamar, Stig Sæther.

Representanter fra Storhamar Fotball har også vært i kontakt med Ottestad-trener Simen Arnesen og daglig leder i Ottestad IL, Mari Nordtun. I tillegg var daglig leder Arild Johansen på besøk hjemme hos Sebastian Solberg, som ble slått ned, med blomster.

saken trolig til fotballforbundet

Fotballkretsen mottok ikke dommerrapporten onsdag. Trolig kommer den torsdag.

– Spillerne og klubbene skal få komme med sine forklaringer etter at vi har mottatt rapporten, sier daglig leder Bjørn Nybu.

Alt tyder på at saken blir sendt videre til Norges Fotballforbund. Kretsen kan nemlig ikke ilegge strengere karantene enn seks kamper.

HA-sporten lyktes ikke med å få kontakt med noen i juridisk seksjon i fotballforbundet onsdag. 


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke