23. okt
 
Örn Finnsson ferdig i Storhamar
Storhamar-trener Alfred Örn Finnsson ble i dag løst fra sin kontrakt med Storhamar Håndball med umiddelbar virkning.

Publisert: 16.jan.2015 16:50
Oppdatert: 17.jan.2015 10:13

I sin pressemelding skriver klubben følgende:

"Alfred Ørn Finnsson har sagt opp sin stilling som hovedtrener og Styret i Storhamar Håndball Elite har akseptert oppsigelsen.

Siste tids resultater er ikke samsvar med forventningene til årets sesong. Spillere, trenere og ledelsen i Storhamar Håndball har lett etter årsaker og det er foretatt et grundig evalueringsarbeid. Vi har ikke funnet noen konkret årsak til at resultatene har uteblitt. Dette er en felles erkjennelse som ligger til grunn foran sesongens siste viktige kamper.

Tormod Steen tar over som hovedtrener inntil videre".

HATV: Se intervju med Finnssoni i vinduet over! 

Sa opp selv

  - Alfred og jeg har snakket sammen i flere timer i dag, og det var Alfred sjøl som valgte å trekke seg som trener, sier daglig leder Erik Stensrud til HA-sporten.

Stensrud legger til at han synes det er trist at islendingen nå er ferdig som trener for klubben, men håper samtidig at et trenerskifte kan være med på å løfte en hardt prøvet Storhamar-lag.

- Vi har en jobb å gjøre for å berge plassen vår i eliteserien. Det er det overordnede målet for oss nå, og spillerne vet at de må levere mer enn hva de har gjort denne sesongen, sier Stensrud som informerte jentene om trenerens avgang før trening i kveld.

- Det er aldri noe gøy å komme med slike nyheter, forteller Stensrud som har startet jakten på Finnsson sin etterfølger.

- Det er begrenset hva jeg har rukket på noen få timer, men vi er i gang, sier Stensrud som ikke kan røpe hvilke trenernavn som enten står på blokka hans, eller er kontaktet.

Følelseladd

- Dette er en beslutningen familien og jeg har tatt sammen, men jeg innrømmer at det er veldig trist, sier Alfred Örn Finnsson.

I kveld sa han farvel til spillerne i Prestrudhallen, og det ble et tøft møte for treneren.

- Jeg fikk en skikkelig klump i magen og måtte se opp i taket flere ganger. Jeg er et følelsesmenneske og har blitt glad i veldig mange i Storhamar, sier islendingen som har opplevd massiv støtte etter avgjørelsen ble kjent.

- Det har tikket inn masse meldinger i løpet av den tida jeg har snakket med HA-sporten, og det er noe jeg setter veldig pris på, sier en rørt trener.

- Jeg er selvkritisk og har ikke noen vansker med å se at det vi har prestert ikke holder mål. Klubbene og jentene kommer først for min del, og sammen med familien ble avgjørelsen om å trekke meg tatt, forteller Alfred Örn Finnson som fikk meg seg en 4. plass i sin første sesong som Storhamar-trener.

Nær nedrykk

Storhamar ligger i øyeblikket på åtteneplass på tabellen, to poeng unna direkte nedrykk.

Søndag skal laget spille mot Glassverket i Drammen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke