7. des
 
– Det er vanskelig
Linn Jørum Sulland og Gro Hammerseng-Edin er noe delt i synet på om det er greit at en trener og spiller innleder et forhold.

0
Publisert: 30.aug.2016 09.17
Oppdatert: 30.aug.2016 11.05

I episode to av HATV-serien «Veien tilbake» får vi et innblikk i hvordan Storhamar-spiller Lise Løke og trener Arne Senstad løser utfordringene rundt det å være kjærester, og som spiller og trener.

Vipers- og landslagsspiller Linn Jørum Sulland mener det kan by på utfordringer, både for lagkamerater, og for kjæresteparet.

– Først og fremst er det vanskelig å vite hvordan man skal disponere spilling, hvordan man skal behandle kjæresten sin kontra resten av laget. Det er vanskelig å være spiller, også, som er sammen med treneren, tror Sulland.

Hører ikke hjemme

I løpet av tiden sin i Larvik, opplevde hun i en kort periode at Heidi Løke var sammen med trener Karl Erik Bøhn. Hun mener de taklet det bra.

– Heidi var det klare førstevalget som strekspiller, så det skapte ikke så store problemer. Det er vel også sånn jeg vil tro det er for Lise på Hamar, tror Sulland, som i utgangspunktet mener et kjærlighetsforhold mellom trener og spiller ikke bør finne sted.

– Det gjør det jo vanskelig. Jeg synes ikke det hører hjemme i toppidrett, sånn sett. Men hvis det er den beste løsningen for laget og klubben, og man er enig om det, så er det «fair», sier hun.

God match

Gro Hammerseng-Edin kjenner både Løke og Senstad godt, og hun er overbevist om at forholdet dem imellom, ikke byr på noen problemer for lagkamerater, klubb eller for partene selv.

– Jeg tror Lise er en veldig bra kombinasjon til Arne. Jeg synes de takler det veldig bra. Jeg tror Lise har et poeng i at når hun kommer inn på trening, så er hun på trening. Og hun får absolutt ikke noen annen behandling. Jeg har vært på en del Storhamar-treninger og vært på mange kamper, og han er vel heller hard med Lise, enn det motsatte, smiler hun.

Hammerseng-Edin mener det er helt i orden at en spiller og trener er i et forhold, dersom det er greit for resten av klubben.

– Jeg tenker at det det handler om, så er det en bestyrelse, en ledelse eller en klubb som bestemmer om det er ok eller ikke ok. Så tror jeg spillerne er veldig flinke til å forholde seg til at «sånn er det», sier hun.

Senstad selv mener en av de største utfordringene, er at han kan være ekstra hard mot Løke.

– Det er veldig sånn at jeg ikke skal forfordele noe til Lise, og det har de andre spillerne kommentert, og, at det er vanskeligere for henne å få straffekast, sier han.

 
SKEPTISK: Linn Jørum Sulland er litt i mot at spillere og trenere innen toppidretten innleder et forhold til hverandre, men mener det er greit dersom det er akseptert av resten av klubben.
STØTTE: Gro Hammerseng-Edin er sikker på at forholdet mellom Løke og Senstad ikke byr på unødvendige problemer for klubben og medspillere.
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke