buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
KRITISK: Opposisjonspolitikerne Knut Fangberget (H) og Tor Inge Martinsen (BBL) gikk lengst i kritikken av manglende dokumentasjon hos Storhamar håndball elite. FOTO: Eli J. Haugen
 
– Utilbørlig press
Hamar formannskap har i dag gitt sitt ja til at det kan inngås en nedbetalingsavtale med Storhamar håndball, men ikke uten at det falt harde ord.

Publisert: 22.apr.2015 13:04
Oppdatert: 22.apr.2015 13:07

Saken har vært fremmet for behandling i formannskapet to ganger tidligere, men har blitt utsatt. Årsaken har vært at formannskapet har etterspurt årsmøtegodkjent regnskap for 2014 og budsjett for 2015.

Ligger etter med leie

Storhamar håndball ligger etter med forfalt hall-leie i Prestrudhallen, og ønsket en nedbetalingsavtale med kommunen.

Saken føyer seg inn i en lang rekke saker hvor kommunen har blitt skadelidende etter at håndballklubben ikke har greid å gjøre opp for seg for leie av hall.

Per 5. mars skyldte Storhamar elite Hamar kommune nærmere 1,3 millioner kroner, men nylig skal klubben ha betalt inn 273.000 kroner.

Ble behandlet likevel

HA fikk tidligere i uka opplyst at saken var trukket fra dagens saksliste i formannskapet, fordi årsmøtet i Storhamar håndball er utsatt. Men da dagens formannskap ble satt, ønsket ordfører Morten Aspeli at saken likevel ble behandlet, noe formannskapet gikk med på.

Knut Fangberget (H) var ikke bekvem med at formannskapet måtte fatte sitt vedtak uten et årsmøtegodkjent regnskap på plass.

– Jeg skjønner at vi må være med på dette, men beklager sterkt at vi ikke har fått oss forelagt situasjonen i Storhamar håndball. Det gjør meg mistenksom. Når regnskapet skal gjøres opp, skal alle disposisjoner mellom elite og bredde godkjenner. Det hadde vært en fordel med alle opplysninger på bordet, for at vi og byen vet hva som skjer. Jeg synes vi har blitt utsatt for et utilbørlig press, og det beklager jeg sterkt, sa Fangberget i dagens formannskap.

Uenige i Høyre

Ordfører Morten Aspeli (Ap) og flertallspartiene fant å kunne støtte at det inngås en nedbetalingsavtale med Storhamar, fordi det ikke er snakk om å yte nye penger.

– Det er en ordning for at kommunen skal få det den har til gode, sa Aspeli.

Pål-Jan Stokke (H) medga at han i denne saken var mer enig med Aspeli enn sin egen partikollega Fangberget.

– Vi har markert nok nå. Dette handler om en nedbetalingsplan. Jeg kunne ha savnet en form for sanksjon i avtalen dersom det ikke kommer penger, men er rede til å vedta innstillingen, sa Stokke.

Ikke urimelig krav

Tor Inge Martinsen (BBL) sa seg mye enig med Fangberget.

– Vi har bedt om godkjent regnskap og budsjett, og det er ikke et urimelig krav. Det går an å gjøre seg mange tanker til at et årsmøte skyves ut, men i dag ser jeg ikke at vi har mye valg, sa Martinsen.

Dermed fikk følgende vedtak enstemmig tilslutning: 1. Hamar formannskap gir rådmannen fullmakt til å inngå nedbetalingsavtale med Storhamar håndball elite for opparbeidet gjeld per 05.03.2015. Gjelden til breddeklubben inngår ikke i avtalen. 2. Det forutsettes at klubben innhenter tilstrekkelig kapital til å gjennomføre den skisserte planen for å redusere leverandørgjelden slik det skrives i søknaden. 3. Det forutsettes at klubben løpende betaler nye regninger som utfaktureres fra Hamar kommune.

 
HÅNDBALL: Storhamar håndball vil få en nedbetalingsavtale med Hamar kommune. FOTO: KAI KRISTIANSEN
NY HALL: Vil Storhamar håndball klare forpliktelsene sine i ny hall, når de ikke greier det i Prestrudhallen? FOTO: TROND LILLEBO
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat