10. des
Kom til oss: Her er gjengen som drømmer om å få ny trener. Her ser vi: Aida Jalali, Andrea Jorde Petersheim, Anette Stuvik Holm, Anna Sållman, Benedikte Thorsen Selvik, Amalie Sanden Ekberg, Ingrid Helene Aaberg, Katrine Negård, Mari Halvas-Svendsen, Maria Landaas, Mimoza Ibishi, Nadia Emine Zen Skoglund, Pernille Gran, Silje Karlsen og Thea Tvinnereim. Foto: Pål Jacobsen
 
– Vi vil ha trenere
Fotballjentene i Storhamar mister sine to trenere i disse dager. Nå er laget på desperat jakt etter to nye.

Publisert: 30.okt.2015 12.29
Oppdatert: 30.okt.2015 12.31

Det er ikke ofte at ei treningsgruppe på hele 27 jenter, mangler trenere. Det gjør Storhamar J99-00.

Jentene nekter å gi seg og vil at alle skal fortsette. De har blitt en så fin gjeng at alt annet er helt utenkelig.

Går nye veier

Hovedtrener Nina Nomerstad har ikke kapasitet til å gå på en ny sesong.

– Jeg skulle gjerne ha fortsatt med å trene denne gjengen, men jobben som fysioterapeut krever sitt. Nå får jeg bare håpe jentene får som fortjent, sier Nina Nomerstad.

Lagleder Hilde Kristin Stensen nekter å tro at det ikke finnes noen trenere som vil trene denne gjengen.

– Slik det er i dag har vi ingen trenere for neste sesong. Vi kan ikke sitte og vente på at en trener dukker opp. Derfor har jeg lagd plakater og kjørt rundt i distriktet og hengt opp over 20 plakater. Drømmen er at noen tar kontakt og vil trene denne fine gjengen, sier Hilde Kristine Stensen.

Stig Sæther i Storhamar Fotball har lenge visst om problemet.

– Det har jeg vært klar over en stund. Det er klart vi jobber med saken. Dette er en av de største treningsgruppene i Storhamar Fotball. Støtteapparatet er der, men trenere mangler, sier Stig Sæther.

Blitt sammensveiset

For ett år siden var dette laget 23 spillere. Nå er de 27 jenter i troppen. Normalt for denne årgangen, er at mange slutter med fotball.

Dette er laget som går mot strømmen.

Også jentene er klare på at dette må løses.

– Vi har det så fint sammen at dette må løses. I tillegg til turneringer og seriekamper, skal vi på en drømmetur til sommeren. I slutten av juni reiser vi til solfylte Spania og skal være med i en stor jenteturnering. Det må vel friste en trener, sier spillerne Anna Sållman og Maria Landaas.

– For at vi skal reise til Spania, så må vi jobbe for å få inn penger. Når vi var med i Dana-cup denne sesongen ble det gratis tur på hele laget. Jeg er ikke i det minste redd for at vi ikke skal få til denne drømmeturen, sier Hilde Kristin Stensen.

Drømmen for lagleder Stensen og jentene er at laget får en ung trener som vil noe med fotballen. Gjerne ei jente.

Det sosiale er viktig

– Ikke at vi skal satse knallhardt. For oss er det sosiale like viktig. Om vi skulle tape noen kamper, er det ikke det som skal ødelegge humøret på disse jentene. Vi vil bare ha det morsomt sammen, så tar vi seierne som en stor bonus, sier laglederen.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Plakater: Slike plakater henger det rundt om i Hamar.
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke