buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
KRITISK: - Det kan ikke være slik at id­retts­lag som dri­ver med un­der­skudd skal pre­mie­res på be­kost­ning av de som har øko­no­misk kon­troll sier ordfører Ei­nar Bus­te­rud. Foto: Trond Lillebo
 
- Betal regningen, så kan vi diskutere hall
Manglende betaling for halleie var årsaken til at Prestrudhallen falt ut av de kommunale budsjettene både for 2011 og økonomiplanen for 2011 - 2014.

Publisert: 21.des.2010 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: - Storhamar håndball har ikke betalt leie for treningstidene sine i Prestrudhallen på flere år. Etter mitt syn blir det litt feil å be om å få doblet kapasiteten på treningsfasilitetene. Hvem skal betale for det? spør Hamars ordfører Einar Busterud.
Han viser til Katta- og Ajerhallen i Hamar som eies av Hedmark fylkeskommune.
- Poenget med dette er at fylkeskommunen ikke vil ha leietakere som ikke gjør opp for seg. Derfor er Storhamar henvist til Prestrudhallen som er kommunalt eiet.

Trakk uttalelser
Busterud sendte en mail til HA mandag morgen, der han uttrykte stor misnøye over mandagens oppslag i HA, som han mener ikke forteller hele historien om Storhamars tilbud om treningstid, i forhold til klubbens økonomiske disponeringer de siste årene.
I et intervju med HA-sporten senere på dagen tilbakeviste han oppslagets innhold; at håndball-lagene på Gjøvik har bedre treningsmuligheter enn på Hamar Vest.
Så trakk han disse uttalelsene igjen, da HA-sporten kunne vise til Gjøviks egne hjemmesider med treningsplan, samt uttalelser fra en av klubbens trenere.

Ikke bare for publikum
- Sviktende publikumsoppslutning rundt eliteserielaget underbygger ikke nødvendigvis kravet om ny hall. Akkurat det samme har norsk fotball sagt i ti år: Bygg anlegg så kommer tilskuerne. En behøver ikke gå mange kilometerne før man ser resultatet. Anleggene kveler klubbene (og kommunene) økonomisk i stedet for å gi en sportslig opptur.
- Hvilket norsk damehåndballag har flere enn 500 tilskuere på sine hjemmekamper? spør Busterud retorisk.
Svaret er enkelt. Ifølge Norges Håndballforbunds egen statistikk er det seks av 12 klubber som har faktisk mer enn 500 tilskuere i snitt så langt i år, og flere av dem har gode haller.

Dårligst på økonomi
- Vi har elitelag i fotball, ishockey og håndball som har fått krisehjelp i form av betydelige midler de siste årene. Jeg nevner HamKam som har fått vel sju millioner kroner, Storhamar Dragons som har fått seks og Storhamar Håndball nesten tre. Dette kommer i tillegg til ordinær støtte. Vi har fortsatt 35 idrettslag som gjør opp for seg og som overholder sine forpliktelser, For eksempel betaler Vang Håndball 130.000 i Hedmarkhallen, en hall som neppe kan betegnes som bedre enn Prestrudhallen, sier Busterud.

Ledig hallkapasitet
Ordføreren summerer opp Storhamars problemer slik:
1) - Det finnes ledig hallkapasitet i Hamar, men halleierne (Hedmark fylke og Hedmarktoppen) vil ha betalt for den tiden hallene deres leies ut.
2) - Storhamar håndball har fått 2,9 millioner i ettergitt husleie og lån de siste årene. Lånet ble gitt i februar og klubben uttalte selv til HA at man nå hadde full kontroll over driften. Bare noen måneder senere slutter man å betale husleie.
SIL fotball eksemplarisk
Busterud mener Hamar kommune har stilt opp både for Storhamar og andre, men at forutsetningen for slik hjelp er at klubbene sannsynliggjør at de greier å drive i balanse.
- Det kan ikke være slik at idrettslag som driver med underskudd skal premieres på bekostning av de som har økonomisk kontroll sier Einar Busterud, og trekker fram Storhamar fotball som et stjerneeksempel på god økonomisk drift. Busterud viser også til utredningen som Komiteen for kultur og næring nå gjør av kommunens støtte til idretten. Deres innstilling er ferdig første kvartal, og ett av forslagene som vurderes er om Hamar kommune skal kjøpe all hallkapasitet innen kommunens grenser og så fordele den blant idrettslagene.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat