23. okt
EKSPERT: TV2-eksperten Bent Svele (t.v.) følger håndball-VM I Serbia på nært hold sammen med Harald Bredeli.Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix
 
- Betina en kandidat
Bent Svele (51) mener en av årsakene til at Norge er ute av håndball-VM er mangel på skuddstyrke i venstre backposisjon.

Publisert: 20.des.2013 04:13
Oppdatert: -

Håndballeksperten i TV 2, som også er med i Storhamars trenerteam, synes vi må tåle å tape for et lag som er bedre enn Norge.
- Gull kommer ikke automatisk hver gang Norge deltar i et mesterskap. Men ser vi på detaljene, så ja, det ble gjort disponeringer fra sidelinjen som var uvanlig svake, sier Bent Svele og sikter blant annet til den manglende bruken av Linn Jørum Sulland i 2. omgang.
- Norge har heller ikke hatt gode nok spillere, og scoret altfor få mål fra venstre backposisjon.
Bent Svele ser ikke for seg mange nye spillere når Hergeirsson skal skape et lag til neste års EM.
Han håper landslaget får tilbake Marit Malm Frafjord, som er svært viktig for Norge. Håndballeksperten mener de såkalte juniorspillerne som Stine Bredal Oftedal og Veronica Kristiansen ikke har tatt godt nok vare på muligheten i årets VM, og ser ikke bort fra at det kan være muligheter for både Kamilla Sundmoen og Betina Riegelhuth i Storhamar neste gang.
- Norge har gode skyttere på høyresiden, men venstrebacker med skuddstyrke er en mangelvare. Betina Riegelhuth har et rått og spennende skudd, og hun har gjort sine saker bra på rekruttlandslaget, mener Svele.

Utgruppert forsvar

- At Norge spiller 6-0 i forsvar i stedet for utgruppert, har vært et diskusjonstema. Hva mener du om det?
- Samtlige åtte lag som var i kvartfinalen spilte 6-0. Det samme ser vi i Champions League. At vi skal ha et alternativt forsvar, er jeg enig i. Basisferdighetene defensivt kan finpusses. Det kan også duellspillet og hvordan de står. Men det er 6-0 som gjelder.
Serbia, Polen, Brasil og Danmark er kvartfinalen. Bringer de med seg noen nye trender?
- Jeg synes ikke det. De har noen verdensenere. Brasil er kanskje noe annerledes i sitt 6-0-forsvar der de slipper seg litt lenger fram der ballen er. Ellers er det ikke så mye nytt bortsett fra at bredden i internasjonal kvinnehåndball er blitt større.

Norge tilbake?

- Var dette et engangstilfelle med Norge, eller kommer de tilbake?
- Vi var dårlige i VM i 2003 og kom ikke til Athen, vi var dårlige i VM i 2005, men begge gangene kom vi tilbake og vant EM. Det vil vise seg om vi er en håndballnasjon nå, sier Bent Svele som tror Norge kommer tilbake.
Også tror han Serbia blir verdensmestere på hjemmebane.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke