buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
SOSIALT VIKTIG: Frode Kyvåg mener Storhamar cup er av stor sosial betydning for utviklingen av norske håndball. Foto: Terje Midttun
 
- Betyr mye for håndballen
Håndballarrangementer som Storhamar cup, cupen i Fredrikstad og Peter Wessel Cup i Larvik, er viktig for håndballen.

Publisert: 26.mai.2014 04:00
Oppdatert: 26.mai.2014 03:59

Det mener Frode Kyvåg. Den tidligere topptreneren, også kjent fra Norway Cup i fotball, var til stede som trener for to 13-årslag fra Bækkelaget, hvor for øvrig de to tvillingene hans spilte på det ene laget.

SOSIALT VIKTIG

- Slike turneringer er helt avgjørende for at Norge skal holde internasjonalt nivå i framtida. Det er i slike turneringer vi finner framtidas elite- og landslagsspillere, sa Kyvåg, som var imponert over egne lag i Storhamar cup.

- Våre lag har ikke spilte fem minutter håndball sammen. I stedet har vi terpet på individuelle ferdigheter. Men det sosiale er også viktig i slike cuper. Det å kunne fungere sammen med andre over tid, er minst like viktig som den sportslige biten.

Undervurdert

- Det er viktig å utvikle både sosiale og empatiske ferdigheter i et lag. Det er viktig for prestasjonene å ha trivsel rundt seg og hver og en er i mental balanse. Det har vi sett veldig mange eksempler på. Og i den forbindelse må jeg si at mange, både trenere og lagledere, har mye å lære, sa Kyvåg, tydelig sjokkert over hva enkelte fikk seg til å gjøre ringside i Vikingskipet.

Tradisjon

Ottestads J15-lag er det blitt en tradisjon å delta i Storhamar cup og J15-laget har vært med i cupen i mange år nå og sikter mot ny deltakelse i 16-årsklassen neste år.

- Helt klart favoritturneringa mi. Et topp arrangement å være med på, sa Mina Stenberg, som i motsetning til noen andre, synes det var helt OK at kampene i de eldste klassene ble delt på Vikingskipet og Stangehallen.

Kommer neste år også

- Vi spilte en kamp i Vikingskipet på morgenen lørdag. Da fikk vi kjent på den virkelige stemningen i Storhamar cup. At vi spilte de resterende kampene i Stangehallen var helt OK det også. Det er jo hjemmebanen vår og det går det alltid an å dra nytte av, sa Mina Stenberg.

Det eneste hun ikke var helt fornøyd med var at laget hennes tapte en av lørdagens kamper med to mål etter og hatt 10-12 sjanser som de satte i treverket.

- Vi burde ha vunnet den kampen også, sa Mina Stenberg, som helt sikkert vil bli å finne i Storhamar cup også neste år.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat