24. okt
BEDRE I FORSVAR: Betina Riegelhuth skal må bli en bedre forsvarsspiller for å komme i betraktning som A-landslagsspiller. Foto: Mattis Røhne
 
- Er bevisst på forsvarsjobben
Storhamars Betina Riegelhuth (23) er veldig lysten på en EM-plass. En av nøklene er å forbedre forsvarsspillet sitt.

Publisert: 21.sep.2010 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: Landslagssjef Thorir Hergeirsson synes Betina Riegelhuth har vist stor framgang denne sesongen, og han har tidligere sagt at Storhamar-spilleren er en spennende skytter.
Han ser også på Betina som en mulig treer i forsvar; en høy spiller i midtforsvaret.
- Hun var forholdsvis nær en plass på World Cup-laget, men må jobbe mer med forsvarsspillet, sa Hergeirsson.

Reiser til Tsjekkia
I stedet for en plass blant de aller beste reiser Betina sammen med blant andre Gina Lorentsen og Kamilla Sundmoen til Tsjekkia med rekruttlandslaget.
23-åringen vet hva som må til for å være med i EM-diskusjonen.

Jobber med forsvaret
- Thorir er opptatt av at du må jobbe med forsvarsbiten?
- Ja, jeg er bevisst på det, og jeg synes også det er gøy å spille i treerrollen. Men for å utvikle meg videre, er det også viktig å få spille der, sier Betina.
I Storhamar har hun i perioder spilt mer angrep enn forsvar, og når det norske rekruttlandslaget møter Østerrike, Tsjekkia og Spania fredag, lørdag og søndag gjelder det å stå fram i begge spillets faser.
Betina har naturlig nok ambisjoner om å få spille EM på hjemmebane i desember.
- Jeg har jo ønsker, men det er Thorir som bestemmer hvem som får spille. Derfor gjelder det å gjøre det bra både på landslaget og i serien, mener Betina Riegelhuth.

Sundmoen og Lorentsen
Kamilla Sundmoen og Gina Lorentsen får også en alle tiders sjanse til å vise seg fram i Tsjekkia, og etter den fine starten på sesongen, var også Gina nær en plass i Hergeirssons World Cup-tropp.

Anja starter i dag
Anja Edin ble flyttet fra rekruttlandslaget til den norske A-landslagstroppen etter forfall fra Tine Stange og Tonje Larsen.
Fortsetter Anja å opptre slik hun spilte for Storhamar søndag, ja, så kommer hun til å legge inn en god EM-søknad også.
World Cup spilles i to puljer, og allerede i dag er det kamp mot Romania. Sverige er motstander i morgen, Russland torsdag, og lørdag og søndag er det semifinaler og finale/bronsefinale.
Thorir Hergeirsson har tatt med flere nye spillere, som skal kjøres inn i Norges 6-0 forsvar. Landslagssjefen har også varslet at laget skal drilles i å spille 5-1 - med en forsvarsspiller framskutt.
- Det blir en turnering med litt eksperimentering, sier Hergeirsson til handball.no.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke