16. des
Lykkelig skilt: Ole Erik Hulleberg fortsetter som leder av Storhamar Håndball Elite.Foto: Mattis Røhne
 
- God trend, må ha pluss neste år
Så er endelig også Storhamar Håndball delt i to grupper. Det skjedde på årsmøtet mandag.

Publisert: 09.apr.2014 04.00
Oppdatert: 09.apr.2014 04.00

De nye gruppene heter Storhamar Håndball Elite og Storhamar Håndball Bredde. Lederne i interimstyret fram til gruppenes årsmøte, seneste i juni, er Ole Erik Hulleberg for elite- og Tina Thorsen for breddeavdelingen.

- Det var en lykkelig skillsmisse. Nå fødes vi på ny som siamesiske tvillinger, humrer Hulleberg som ikke legger skjul på at utfordringene står i kø for begge parter i tiden framover.

- Det første blir selvsagt å få på plass organisasjonen i begge gruppene, og deretter bringe alle formaliteter i orden. Det blir noen runder med papirarbeid før alt er klart.

- Vi må gå opp presise samarbeidsavtaler de to klubbenee imellom, og breddeavdelingen må få på plass daglig leder. Denne vil få ansvaret for Storhamar cup som er og blir en betydelig økonomisk bidragsyter til driften av breddeavdelingen.

Må over på pluss

Breddeavdelingen får med seg en gjeldspost fra eliteavdelingen begrenset oppad til 90.000 kroner, som delingsgave.

Økonomien er ennå ikke selvbærende for eliteavdelingen. Eliteavdelingen seg for et minus på 200.000 kroner i 2013, fordelt på 120.000 kroner på drift og 80.000 på finanskostnader.

- Det positive i dette er at vi er inne i en positiv trend, sier Hulleberg og viser til følgende resultat: 2009- - 2,4 mill., 2010: + 22.000 (millionhjelp fra sponsorer), 2011: - 900.000, 2012 - 400.000, 2013: - 120.000 og 80.000 i finanskostnader.

Den samlede negavtive egenkapitalen var på 1,7 millioner kroner. I dette ligger det ansvarlige lånet fra Hamar kommune. Delingen av idrettslaget i elite og bredde var en betingelse for slettingen. Denne gjelden tar eliteavdelingen med seg fullt og helt.

Fortsatt kutt

- I praksis betyr den øknomiske situasjonen vår at vi fortsatt må kutte kostnader og snu på hver krone, samtidig som vi må øke inntektene. I den forbindelse velger vi å regne med at en ny hall blir vedtatt og at denne vil øke våre inntjeningsmuligheter på alle områder.

- Hvis vi sammenligner med Terningen Arena i Elverum, vil vi få bedre eksponeringsmuligheter for sponsorene våre. Vi vil kunne øke tilskuertallet som i dag er maksimum 450 i Prestrudhallen til maksimum 1.700 i en ny hall. I tillegg vil vi helt sikkert få en effekt hvis Wang Toppidrettsgymnas etablerer seg i byen. Jeg regner med at Wang vil bygge opp under rekrutteringsgrunnlaget for alle de tre store idrettsklubbene i Hamar, sier Ole Erik Hulleberg.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke