buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
IMPONERER: Morten Finborud (lille bildet) har latt seg imponere av holdningene i det norske laget. På bildet ser vi fra venstre Terese Pedersen, Ida Alstad, Kari Mette Johansen, Katrine Lunde Haraldsen, Anja Edin, Camilla Herrem, Karoline Dyhre Breivang,
 
- Har aldri sett et lag med slike holdninger
Storhamars Morten Finborud (51) er hovedleder for den norske VM-troppen i Kina. Han er blitt svært imponert over hvordan jentene jobber sammen og støtter hverandre. Nå håper han på VM-gull.

Publisert: 18.des.2009 05:06
Oppdatert: -

HAMAR: - Jentene er offensive og har troen på det de gjør, hele tiden. Jeg er veldig imponert over lagmoralen i det norske laget. Hvor flinke de er til å bakke opp hverandre. Her er det lov å feile, og den evnen jentene har til å støtte hverandre, er helt uovertruffen. Jeg har aldri sett noe lag med slike holdninger noen gang, sier Morten Finborud, som er styremedlem i Norges Håndballforbund.

Han mener at Norges store styrke er den gode kulturen som er i troppen.
- Har har det utviklet seg en flott kultur over tid, og denne kulturen er med på å løfte de nye spillerne også. Det er jentene selv som er nøkkelen, mener Finborud.


Tropp på 29 personer

Morten Finborud er hovedleder for en tropp bestående av 16 spillere og 12 personer (pluss Finborud selv) med ulike oppgaver i VM-teamet.

Om noen tror at en hovedleder er den personen som bare er ute og representerer og koser seg, så er det feil. Ingen jobb er for liten og ingen er for stor for Hamar-mannen.
I går satt Finborud eksamensvakt da Tine Stange avla en høyskoleeksamen i skatterett.
- Det er veldig positivt at jentene tar utdanning ved siden av håndballen, mener Finborud.


Klar rollefordeling


- Hva slag oppgaver har du ellers i dette mesterskapet?

- Kort sagt: alt mulig. Bortsett fra det sportslige, da. Der er det Thorir Hergeirsson som er sjefen. Vi har et veldig profesjonelt opplegg rundt jentene. Rollefordelingen er helt klar, og det er selvfølgelig veldig mange praktiske ting som må ordnes, sier 51-åringen og ramser opp:
Ordne treningstider og avtale måltidene.
Passe på at de riktige spillerne står på dommerkortene når kampene skal spilles.
Gå på tekniske møter og bli enige om valg av draktfarge.
Sjekke at arrangøren har riktig nasjonalsang.
Gjennomgå prosedyrer i mixed sone.
Ordne med pressekonferanser.
Pluss mye, mye mer.


Norsk/kinesisk hjelp

- Valg av draktfarger kan virkelig skape debatter. Det opplevde jeg for en tid tilbake på Balkan. Da var det kamp om hvem som skulle spille med røde trøyer. Her i Kina har det gått veldig greit, sier Finborud.

Men det er flere utfordringer:

- Bare det å skaffe grovt brød i stedet for loff, kan by på utfordringer, men vi har brukt noen av de samme folkene som Olympiatoppen benyttet i forbindelse med OL. En nordmann som har bodd i Kina i flere år - og som har kinesisk samboer - har gått opp flere løyper for oss.

- Har alt gått greit i disse ukene?

- Vi har ikke hatt noen utfordringer som ikke er blitt løst på en god måte.


Flyttet til Nanjing

Morten Finborud er blitt utstyrt med kinesisk tolk som også snakker engelsk.

- Tolken fortalte at hun har lært engelsk ved å se på engelske og amerikanske tv-serier, og hun er virkelig flink.
Onsdag flyttet den norske troppen fra Suzhou til Nanjing, der de norske jentene skal bruke anleggene som ble bygget i forbindelse med OL.

- Dette er en by på nærmere åtte millioner innbyggere, her jeg sitter på hotellrommet mitt i 17. etasje og ser bort på bygninger som må være 70 etasjer høye, får jeg litt Manhattan-følelse, forteller Finborud, som synes det norske laget har fått en strålende mottakelse i Kina.

- Veldig mange hyggelig mennesker, sier Finborud. - Men det gjelder å passe seg i trafikken. Nå har kineserne byttet ut syklene sine med elektriske, stillegående mopeder. Her er du ikke fredet som fotgjenger, og følger du de norske reglene i fotgjengerfeltet, blir det kaos, ler Finborud.


Har fortsatt håpet

Da HA-sporten hadde en før-VM-prat med Finborud i begynnelsen av oktober, drømte han om å bli verdensmester for kvinner.

Det er nemlig slik; at samtlige spillere og ledere får medaljer.

- Blir du verdensmester, tror du?

- Jeg har fortsatt et håp om det, men nå tror jeg det er helt åpent hvem som vinner VM. Det er mange som trener for å bli verdensmestere, og det handler om å få ut potensialet når det gjelder. Vi får ett svar fredag (i dag) i en ny, åpen klamp mot Russland. Og så får vi forhåpentlig et nytt svar søndag, sier Morten Finborud til HA-sporten.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat