7. des
KONKURRENTER: Landslagssjef Thorir Hergeirsson har foretrukket Stine Bredal Oftedal på den plassen også Kamilla Sundmoen spiller.
 
- Har ikke gitt opp
Kamilla Sundmoen (25) tror både hun og Storhamar er på vei tilbake for fullt etter en liten nedtur. Og så lenge Kamilla satser på håndball, er også landslaget hennes naturlige mål.

Publisert: 26.feb.2011 04.12
Oppdatert: -

HAMAR: Forrige uke kalte Thorir Hergeirsson inn 21 jenter på landslagssamling, og da var ikke spillerne fra Larvik HK og utenlandske klubber tilgjengelige for samlingen.
Tidligere har det gjerne vært plass til Kamilla Sundmoen på slike samlinger, men denne gangen var det bare Gina Lorentsen som ble innkalt av Storhamar-spillerne. At det ikke var plass til flere fra Storhamar, har trener Arne Senstad sagt klart fra hva han mener om.
Han har også vært klar på at Kamilla burde få sjansen sammen med de beste.

Kjempe på videre

Fighteren Sundmoen er ikke typen som graver seg ned av den grunn.
- Nei, det er bare å kjempe på videre. Jeg har ikke gitt opp, men ser at det kan bli vanskelig å komme inn igjen nå som det satses på 1990-årgangen, sier Sundmoen til HA-sporten.
Og den spilleren Kamilla kjemper mot i den nevnte årgangen, er Stabæks ballfordeler Stine Bredal Oftedal, som før jul ble tatt med i Thorir Hergeirssons EM-tropp, som ble europamestere.
- Vi er nok ganske like spillertyper, men jeg gir ikke opp landslaget før jeg legger opp, fastslår Storhamar-kapteinen.

Nede i en bølgedal

Det er nesten litt utidig å påstå at Kamilla Sundmoen har vært nede i en bølgedal når vi ser på eliteseriens toppscorerliste, der Storhamar-kapteinen bare har Heidi Løke foran seg på scoringstoppen. Kamilla scorer i snitt 6,2 mål pr. kamp når vi tar med straffekastene fra sju meter.
Men hun er enig selv i at det har vært svingninger i formen.
- Det har ikke klaffet etter jul - verken for laget eller meg. Vi pleier å ha en slik periode hver sesong. Vi er en gjeng med spillere som alle liker høyt tempo i spillet, men tempoet har ikke vært slik vi ønsker det, den siste tiden, sier Kamilla.
Hun synes det er vanskelig å peke på noen spesiell årsak til at det er blitt slik.

På vei tilbake

2. omgangen mot Stabæk ga bud om at både Kamilla og laget er på vei tilbake, og Storhamar-kapteinen synes også spillerne har fulgt bra opp på treningene foran morgendagens hjemmekamp mot Sola.
- Det virker som vi er tilbake med skikkelig kriging og godt tempo. Jeg synes det ser bra ut, mener Sundmoen.

Bronse?

Før sesongen hadde Kamilla et håp om nok en gang å ta seriemedalje med Storhamar.
- Men jeg tror det var før vi fikk beskjed om at vi måtte starte sesongen med minus fire poeng. Det har ikke blitt enklere av at vi har gått på to tap mot Våg - og et nederlag hjemme mot Levanger. Vi har ikke gitt opp noe som helst, men nå ser det ut som om klubben ordner opp, og da starter vi likt med de andre lagene neste sesong, sier Storhamar-kapteinen.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke