buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
PÅ MINUS: Storhamar og Daria Boltromiuk må starte med to minuspoeng fordi Norges Håndballforbunds regler ikke tillater at klubben straffen.
 
- I strid med menneskerett
Høyesterettsadvokat John Christian Elden mener det er bortkastet for Storhamar å anke poengstraffen. Han viser til at reglene i Norges Håndballforbund er i strid med grunnleggende menneskerett, noe håndballtinget må rette opp.

Publisert: 02.jul.2008 09:13
Oppdatert: -

HAMAR: Storhamar har søkt hjelp hos John Christian Elden for å få en jusvurdering av straffen de har fått av Norges Håndballforbund.

Med lang bakgrunn fra idrettsjuss, mener Elden at håndballforbundets regler er mangelfulle, rigide og gammeldagse.

- Bør rettes opp
- Det er en grunnleggende menneskerett å ha en reell mulighet til overprøve straffer og sanksjoner gitt av et overordet organ som forbundet er. Her synes håndballens regelverk å være mangelfullt, og de bør rettes opp slik de fleste andre særforbund har gjort for lengst, sier John Christian Elden.

Han har frarådet Storhamar å anke straffen, nettopp fordi det ikke er noen mulighet til å endre den, ifølge regelverket til forbundet.

Først 2009
- Det er ingen reell ankemulighet fordi man bare kan få prøvet om loven er fulgt, men ikke om sanksjon bør gis. Reglene er rigide, fastslår Elden.

Han har i stedet for anke, rådet Storhamar og de andre norske klubbene til å jobbe med å endre Norges Håndballforbunds regelverk, slik at de følger grunnleggende menneskerett i framtida.
Dette kan kun vedtas på håndballtinget, og det neste tinget arrangeres i 2009.

Bekrefter reglene
Leder i lovkomiteen i Norges Håndballforbund, Tore Rasch, bekrefter at reglene er slik.

- Det er helt riktig at det kun kan vurderes om loven er fulgt, og ikke om sanksjon bør gis. Dersom loven er fulgt, noe jeg tror det er i denne saken, er det formålsløst å anke, men det er min personlige mening, sier Rasch til HA-sporten.
Han får høre Eldens vurdering om at regelverket er i strid med menneskerett.
- Vi har ikke laget reglene for at de er i strid med menneskerettigheter, men fordi vi mener de er riktige, sier Rasch.

Klubber med på råd
Storhamar har tatt Eldens råd til etterretning, og kommer ikke til å anke avgjørelsen om at de må starte med to minuspoeng kommende sesong, siden appellkomiteen ikke kan gjøre om straffen.

Klubben vil nå starte arbeidet med å få endret reglene, slik at norsk håndball også får en ti-instans-behandling.
- Vi skal gå i dialog med de andre klubbene, og se hvordan vi skal gå fram i saken, og vurdere det derfra, sier daglig leder Svein-Erik Edvartsen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat