24. okt
TILBAKE: Anja Edin var tilbake på Storhamar-trening mandag og tirsdag, etter å ha blitt innvilget en kort todagers permisjon da samboer Gro Hammerseng fødte lille Mio. Foto: Mattis Røhne
 
- Jeg har fått enda mer energi

Publisert: 08.feb.2012 04:12
Oppdatert: -
Anja «Fearless» Edin tror en av styrkene hennes er å være til stede i rett situasjon. Hun er full av energi før kveldens viktige kamp - seks dager etter at Mio ble født.
Anja «Fearless» Edin tror en av styrkene hennes er å være til stede i rett situasjon. Hun er full av energi før kveldens viktige kamp - seks dager etter at Mio ble født.
Hamar
Hamar
- Dette var utrolig stort, og vi er veldig stolte. Det er vanskelig å sette ord på følelsene, sier Anja Edin etter at samboer Gro Hammerseng fødte lille Mio torsdag i forrige uke.
I kveld skal hun i ilden igjen når Tertnes kommer til viktig duell i bronsekampen.

Fullt fokus

- Jeg så det var litt tanker fram og tilbake mot Fredrikstad forrige uke, men etter to dagers mammapermisjon i helga håper jeg Anja er klar og har fullt fokus på to viktige kamper denne uka. Mødre skal være bedre etter fødselen, så jeg håper Anja får den morseffekten, fleiper Storhamar-trener Arne Senstad.
Og Anja kan nesten helt sikkert love en mer konsentrert utøver i kveld.
- Mot Fredrikstad var situasjonen så spesiell at jeg bare løp rundt og lurte på om telefonen skulle ringe i første omgang. Jeg lurte på om jeg var på rett sted. Heldigvis var det andre som var gode, og jeg klarte å samle meg litt etter pause. Nå vet jeg at familien hjemme har det bra, og jeg har en større ro, sier Edin.

- Flink i situasjonen

Norske toppidrettsutøvere har forskjellige erfaringer på det å bli foreldre midt i idrettskarrieren. Noen opplever at det gir mer energi, andre at det er vanskelig å prestere på høyt nivå og hente ut den indre motivasjonen fordi idretten har fått en annen betydning i livet.
Idretten har rykket ned på andreplass.
Slik er det også for Anja så langt, men når dommeren blåser i gang i kveld, tror hun at hun er der og vil vinne for alt det er verdt.
- Jeg er ganske flink til å være i situasjonen, synes jeg i hvert fall sjøl. Jeg jobber jo litt med det hver dag gjennom Fearless-konseptet. Selv om Gro, lille Mio og familien har førsteprioritet nå, er jeg 100 prosent på trening og kamp. Jeg har enormt mye energi nå, ler Anja.

Til klubb med erfaring

De store utfordringene for familien kommer trolig ikke før både Gro og Anja skal satse for fullt igjen. Tidligere skiskytter Liv Grete Skjelbred-Poirée har fortalt at det ble tøffere når lille Emma ble større, og krevde mer oppfølging.
For Gro og Anja er det helt særegent at de begge er elitehåndballspillere, og neste år skal spille på samme lag. Først da vil det bli mer krevende å få tid til alt.
En av faktorene i klubbvalget var Larviks erfaring med spillende småbarnsmødre, blant annet Heidi Løke (se egen sak).
- Vi har aldri vært i den situasjonen, og må bare hjelpe hverandre så godt vi kan, og da er det fint at klubben kjenner situasjonen fra tidligere, fastslår Edin.
Hun imponerte seg sjøl ved ikke å besvime en eneste gang under fødselen, noe hun på forhånd trodde kom til å skje.
- Sa jeg at det var helt rått? Jeg tror det vil være én forskjell mot Tertnes! Jeg tror i hvert fall jeg ser ut som en mamma!
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke