buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
FEIL: Arne Senstad synes ikke det er riktigl at klubber som spiller seg til en plass i europacupene, kan risikere å gå på minuspoeng i serien året etter på grunn av kostnadene de har pådratt seg ved å spille E-cup.
 
- Klubbene må få bedre betingelser
Arne Senstad mener håndballforbundet må kanalisere mer penger til klubbene og legge forholdene bedre til rette for økt satsing. Mye kan gjøres før man begynner å tenke på spissing av eliteserien og en nordisk liga, mener Storhamar-treneren.

Publisert: 02.okt.2009 05:16
Oppdatert: -
HAMAR: Håndballpresident Karl-Arne Johannessen har de siste dagene tatt til orde for at eliteseriene i håndball må bli bedre.

- Seriene våre er for dårlige. Spesielt er avstanden mellom de beste og dårligste på damesiden altfor stor. Sånn kan vi ikke ha det, sa Johannessen til Aftenposten mandag.

Nordisk serie
I går kastet Byåsens styreleder, Svein O. Berg, seg inn i debatten, og lanserer en nordisk liga, der de fire beste lagene i Norge kan være blant deltakerne. Samtidig vil han kutte antall lag i den norske eliteserien til åtte.

Storhamar-trener Arne Senstad synes det er mye som kan gjøres for å forbedre produktet før det kjøres i gang en nordisk serie.
- Det må sikkert gjøres mange ting samtidig, men uansett er det veldig viktig at forbundet gir klubbene bedre rammebetingelser, mener Senstad.
- For meg blir det å begynne litt i feil ende å tenke nye ligaer og alt rundt det. Vi må se mer på produktet vårt, og da må forbundet inn sammen med klubbene.
Han er opptatt av at mer av pengene i norsk håndball må pløyes tilbake til klubbene. I fotballen, Toppserien for kvinner, får klubbene årlig en million kroner i støtte, og en av betingelsene er at de ansetter daglig leder.

Proffe organisasjoner
- Det er veldig viktig at forbundet legger til rette for at klubbene kan ha en god og proff organisasjon. Det er en av flere ting som er nødvendig for å få utviklet håndballproduktet. Samtidig må arenaene forbedres slik at vi får promotert oss bedre overfor media og samarbeidspartnere - og på den måten få mer penger inn i klubbkassa. Hele produktet må løftes, mener Senstad.

Han synes også det er helt feil at klubber som spiller seg til en plass i europacupene, kan risikere å gå på minuspoeng i serien året etter på grunn av kostnadene de har pådratt seg ved å spille E-cup.
- Norsk håndball utvikles av E-cupspill, og da bør det også gis økonomisk støtte fra forbundet til det, mener Senstad.

Serieordning
- Hva med å spisse til åtte lag i eliteserien?

- En spissing kan gjøre avstanden mellom de beste og de nest beste enda større, og det er vel ikke det vi ønsker?
- For noen år siden ble det forsøkt med 12 lag i serien før jul og et redusert antall på nyåret. Hvis seks eller åtte lag går videre, kan de resterende møte de beste 1. divisjonslagene. Kanskje kan det være en idé å prøve noe sånn igjen, men det er uansett ikke der vi skal begynne for å utvikle norsk klubbhåndball, mener Senstad.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat