23. okt
RASK BOKSTAVREKKE: - Når keeperen redder, sender i vei en kontringsball til Lise Løke (bildet) og det blir mål, da ligger jeg en del bokstaver etter når jeg skal starte å skrive statistikken, for jeg må jo få med meg alt som skjer på banen. Jeg er jo hån
 
- Lærerikt å være med
I fjor trente Steen-Morten Johansen damelaget til Furnes i et lite håndball-comeback. Nå er han oppmann for Storhamar-damene. Det er muntert og lærerikt, selv på en busstur til Selbu søndag.

Publisert: 22.jan.2011 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: - Det er rett og slett dritartig. Og utrolig lærerikt å være med på benken bak Arne Senstad og Bente Svele, og med jentene, sier Steen-Morten Johansen.
Til daglig jobber han i politiet, og denne vinteren holder han i tillegg orden på utstyr, reiser, klistertape og drakter for Storhamar-damene.

Mange bokstaver
Den mest utfordrende jobben er likevel å holde orden å statistikken til Arne Senstad i kampene:
- Når keeperen redder, sender i vei en kontringsball og det blir mål, da ligger jeg en del bokstaver etter når jeg skal starte å skrive, for jeg må jo få med meg alt som skjer på banen. Jeg er jo håndballinteressert, ler Johansen.
Han er med en gang i uka på trening, i tillegg til kamper.

- Veldig godt forberedt
- Hva har vært mest spennende?
- Det er interessant å se hvordan Arne og Bent, som er veldig gode, styrer laget. Arne er ekstremt godt forberedt, og det er helt tydelig. Mot Tertnes hadde han mottrekket planlagt på forhånd, og tok det i bruk med en gang de endret sitt spill. Sånt er det spennende å se.
Han følger også litt ekstra med når Storhamar har timeout og humrer litt etterpå:
- Jeg synes jo trenerne er sterke og klare i beskjedene, men når spillerne innimellom sier ja, ja, og alle går ut på banen og gjør akkurat det motsatte må jeg le litt. Men jentene er artige, og det er morsomt å følge dem tett, fra avreise til vi er hjemme igjen, på bortekamper. Det er ikke langt mellom meldingene til hverandre.

Ikke fått noen klager
Johansen tror han kan mye håndball, og så lenge det ikke noen klager fra sjefen er han fornøyd:
- Arne ser jo kampen på video når han kommer hjem, og så lenge jeg ikke har hørt noe surving på min statistikk, regner jeg med at det er riktig.
Han er ikke ukjent i Storhamar-miljøet, men har fulgt barnas aktiviteter. Kona Rita var leder i Storhamar rundt årtusenskiftet, og Steen-Morten var oppmann for datterens lag til 16-årslaget. Så gikk han inn i HIL-svømming, der sønnen var aktiv.
- Nå hadde jeg litt tid igjen, og håndball ligger hjertet mitt nært.

Birkeland snart klar
Søndag klokka åtte reiser Storhamar med buss til Selbu. Det ble vanskelig å komme hjem med fly etter kampen.
Hva de skal prate om denne helga er ikke diskutert. Men fordelen med Arne Senstad er at når du putter på en femmer, spør om noe håndballfaglig og ser brukbart interessert, da går turen til Trøndelag uten problemer.
PS! Linn Marie Birkeland nærmer seg å være spilleklar, og blir trolig med til Selbuhallen søndag. Ellers er laget foreløpig uforandret fra kampen mot Byåsen sist. Selbu ligger helt nederst med fire poeng.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke