24. okt
REKRUTTERING: Oda Noppi (helt til høyre) fra Kongsvinger hospiterer hos Storhamar, og Arne Senstad har blant annet sikret seg Trine Haugstad (nærmest Senstad) og Marthe S. Johansen fra lokale klubber.
 
- Må bli flinkere på spillerutvikling
Spranget opp til eliteserien er blitt for stort for Storhamar Håndballs egne ungdommer. Arne Senstad mener klubben må legge ei tøffere linje for de unge håndballspillere på et tidligere tidspunkt enn i dag.

Publisert: 23.jan.2009 05:07
Oppdatert: -
HAMAR: Da Storhamar spilte på nivå to i seriesystemet var vegen opp til A-laget også kortere for Storhamars egne spillere.
- Må starte tidligere
Arne Senstad er opptatt av at klubben skal utvikle egne spillere, men er krystallklar på at steget opp blir tøffere og tøffere. Dermed må Storhamar også starte tidligere i utviklingen av egne spillere.

Arne Senstad, spillerutvikler Reidar Møistad og Viggo Bjørvik som leder yngres avdeling, har startet et arbeid for å få en rød tråd i hele det sportslige arbeidet i Storhamar.
- Vi må begynne å spisse det litt før enn i dag, og vi må i hvert fall ned på 14-årsstadiet, sier Senstad.
- Det skal være sosialt å spille i yngres, men det er ingen motsetninger med det og samtidig la de beste få muligheter til å utvikle seg til å bli eliteseriespillere - hvis de ønsker det.
- De som er gode nok, må også få bryne seg på det nivået de hører hjemme. Ellers kan alle spillerne fort bli like gode - eller dårlige. Jeg er opptatt av å finne typer, og gi dem noe ekstra. Det jobbes mye med rekrutteringsbiten i Storhamar, og vi har veldig mange dyktige trenere i yngres. Men nivåforskjellen på spillerne er ofte for stor, og de som ser ut til å ha litt ekstra, må få muligheter til å utvikle det.
- Fortsetter vi som nå, ender det opp med at vi bare produserer spillere for Furnes og Stange.

Kombinasjon med skole
Skolelærer Senstad er også opptatt av at jentene skal få et ålreit opplegg med skoleverket i kombinasjon med håndball på videregående nivå.

- Anja Edin har noen elever på topputøverlinjen på videregående, men dette opplegget kan vi helt klart forbedre. Greier vi å utvikle en egenprodusert spiller til A-laget vårt hvert år, er det bra, mener Senstad.
Det er mye som tyder på at Storhamars andrelag rykker opp til 2. divisjon denne sesongen. Dermed får også de nest beste bedre matchtilbud enn de har i dag, men Senstad mener det kan være like bra at klubbene i nærområdet er med på å lage eliteseriespillere.

Jakter på talentene
Storhamar har ansatt Reidar Møistad som spillerutvikler, og både Senstad og Møistad har god oversikt over håndballtalentene i Innlandet.

Derfor får også unge talenter anledning til å trene med Storhamars A-lag fra tid til annen. Denne sesongen har Oda Noppi fra Kongsvinger tatt turen til Hamar for å trene med Storhamar en gang i måneden - eller når det har passet.
- Det er viktig at vi får til et samarbeid og en enighet med de lokale klubbene om at de som har lyst til å satse ekstra, har et tilbud i tilknytning til Storhamar. De kan gjerne spille for sin egen klubb, men det er viktig at vi kan få til en hospiteringsavtale, sier Senstad.
- På samme måte kan Storhamar-spillere som ikke er gode nok for eliteserien, være med og høyne nivået i andre lokale klubber.
Storhamar-treneren drar ut passeren et godt stykke når han leter etter det han kaller lokale talenter.
- De må ikke nødvendigvis komme akkurat fra Hamar. Jeg ser på hele Innlandet som et naturlig rekrutteringsmål for Storhamar, sier Senstad.

Fra «andre sida»
Han er selv bosatt på Toten, og har tatt med seg flere jenter fra «andre sida» i sitt byggverk i Hamar.

Seks av sju spillere som startet i eliteseriekampen mot Toten søndag, er det Senstad kaller lokale spillere: Lene Jøranli fra Gjøvik, Marthe S. Johansen (Elverum), Kamilla Sundmoen (Hamar), Inger Senstad (Kapp), Maja Jakobsen (Raufoss), Marita Brennodden (Hamar).
I tillegg er Guro Jacobsen (Raufoss), Tove Elisabeth Rise (Hamar), Linn Westbye Pedersen (Elverum) og Trine Haugstad (Fåberg) spillere fra det området Senstad mener det er naturlig å speide i når han snakker om lokale spillere.
Selv om enkelte mener Storhamar-treneren er i ferd med å rense Gjøvik-siden for håndballtalenter, er ikke det noe som går hardt inn på Senstad.
- Dette har jeg et profesjonelt syn på, og da synes jeg ikke Mjøsbrua skal være noen mur for overganger. Det må gjelde begge veier - for dem som ønsker det. Her er det snakk om legge til rette et opplegg vi står inne for, og så får valget være opp til spillerne selv - og deres foresatte hvis det er snakk om yngre jenter, sier Arne Senstad.
PS! Søndag spiller Storhamar borte mot Bækkelaget, som har null poeng og 290-431 i målforskjell etter 12 serierunder.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke