9. des
ENGASJERT: Alfred Örn Finnsson har fortsatt mye å jobbe med foran neste års eliteseriesesong i Storhamar.
 
- Må heve bunnivået
Høyere bunnivå. Mer fandenivoldskhet. Tøffere i taklingene. Dette er noen av stikkordene Storhamar vil jobbe med foran neste sesong.

Publisert: 28.mar.2014 04.13
Oppdatert: 01.apr.2014 13.22

Hvis vi sier at Alfred Örn Finnsson har vært høyt og lavt denne sesongen, så er det også et speilbilde av hvordan Storhamar-jentene har spilt.
Klubben gikk for sølv i eliteserien. Det så i perioder lovende ut, men så gikk laget på det en kan kalle unødvendige tap, og til slutt ble det en fjerdeplass.
- Ble sølvjaget nærmest ei mare for dere, Finnsson?
- Nei, ikke i spillergruppa, og slike forhold må vi uansett bli vant med. I desember var jeg ganske sikker på at vi skulle få en god vårsesong. Det startet også bra. Så fikk i en kjempenedtur i Levanger, sier Storhamar-treneren og peker på at spillet ikke har vært stabilt nok etter jul. Spesielt på bortebane.

Forventningspress?

- Hvorfor det?
- Jentene føler seg veldig trygge i Prestrudhallen. De får god publikumsstøtte og vil vise seg fram. Når vi spiller borte er det tydelig forskjell på stemningen i garderoben. Det har mye med selvtillit å gjøre, men jeg synes vi har begynt å spille klokere på bortebane.
Finnsson har også sett et annet fenomen som han jobber med å finne svaret på.
- Fire, fem av våre nøkkelspillere har ikke prestert på topp samtidig. Det kan ha vært to og tre spillere, men hvis alle presterer samtidig, er det neste ingen lag som slår oss.
Storhamar-treneren synes jentene er blitt flinkere til å gjøre de dårlige periodene i en og samme kamp kortere. Han er veldig klar på at bunnivået må bli høyere, og er ikke snauere på det enn at han tar med seg selv i den sammenhengen.
- Også jeg har vært litt opp og ned. Det er læring å være i en av de beste seriene i verden, og jeg føler meg tryggere nå, sier han.
Alfred har også tatt med seg mye positivt foran sluttspillet.
- Forsvarsspillet er blitt bedre, så vi har ikke sluppet inn så mange mål denne sesongen. Vi er nummer tre i serien på det området. Vi har vunnet mange jevne kamper. Også har kantspillet vårt blitt bedre, og mange av de unge spillerne har vist fin utvikling.

Sølv neste år?

Finnsson har troen på spillerne sine, og føler seg sikker på at de vil fortsette utviklingen.
- Og da blir det sølv neste år?
- Det kan vi snakke om senere, sier islendingen med et lurt smil.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke