23. okt
GOD MIKS: Izabela Duda er glad Anja Edin skal spille i Storhamar kommende sesong. - Anja tør å si ting som andre kanskje er forsiktige med. Det er viktig.
 
- Må tenke at vi kan slå Byåsen
Izabela Duda mener flere lag må våge å tenke og si at det er mulig å slå Byåsen og Larvik. Hvis ikke blir det umulig dersom sjansen plutselig skulle by seg i en nervepirrende avslutning.

Publisert: 24.sep.2008 06:20
Oppdatert: -

HAMAR: - De er menneskelige de også, spillerne på Larvik og Byåsen. De har dårlige dager. Hvis vi ikke er forberedt på at vi kan slå dem, blir det vanskelig. Vi må våge tenke tanken, sier Izabela Duda.

Hun tenker spesielt på hjemmekampen mot trønderne i fjor høst. Storhamar ledet med flere mål. Det gjensto sju minutter, og publikum var i ekstase. Så raknet det.

Fikk panikk
- Vi fikk jo både sjokk og panikk, fordi vi ikke hadde snakket om at det faktisk var en reell sjanse til å vinne. Vi trodde jo ikke det var mulig. Hvis vi hadde snakket om å komme en slik situasjon tror jeg det hadde vært mulig å vinne.

Samtidig er det ikke langt til bunn-nivået heller, og stortapet i Skjærgårdslekene, der Byåsen vant med 18 mål.
Nå er Duda glad for at en type som Anja Edin er på plass i Storhamar. Ikke bare for det som skjer på banen, like mye utenfor.
- Anja er ordentlig tøff, og tør å si ting som andre er forsiktige med, og kan få med seg flere i å tro mer. Det er viktig dersom vi skal komme videre, innrømmer Duda.

Lettelse
Fjorårets toppscorer i eliteserien er forberedt på at «togskinnene» i år ikke leder direkte i mål, hver gang. I fjor var det Duda, Duda og Duda i mange kamper. 203 ganger for å være helt nøyaktig.

Nå er hun ikke lenger dronningen alene, både Anja Edin og Betina Riegelhuth har potensial til å ta over. Det synes den polske jenta er flott.
- Det er godt for meg å dele ansvaret litt. Og for laget er det veldig viktig, for hvis noen tror de skal slå Storhamar ved å markere bort meg, tar de feil, ler 29-åringen.
Dermed tror hun heller ikke på at hun fra frimerke fra start i alle kampene denne sesongen.

Åpningsspenning
Nyopprykkede Toten borte skal normalt være en helt grei oppgave i serieåpningen. Det tror også Iza, men har en litt ekkel følelse.

- Det er kanskje mest åpningsnerver, eller spenning før alvoret starter. De vil kjempe alt de kan, alle vil kjempe litt ekstra mot oss etter den gode sesongen i fjor. Jeg er likevel ikke så redd for at vi skal få en nedtur. Vi har fått mange gode spillere, men vi trenger kanskje litt tid før vi er helt på topp. Vi har ikke fått det helt til som vi vil, og jeg føler vi må snakke enda bedre sammen på banen.

Ny landslagsgiv
Nå ser det også ut til at det løser seg med landslagsspill for Duda. Polen har fått ny landslagstrener, en Storhamar-spilleren kjenner godt fra. De to snakket sammen da Hamar-laget var på treningsleir i hjemlandet i sommer.

Nå tror hun sjansene til mer tillit er større, og Storhamar-trenerne skal ha mye av æren.
- Første sommeren i Storhamar var grusom. Jeg skjønte ikke hva treneren drev med. Jeg var ikke vant til at jeg måtte ut å løpe etter en treningskamp på 3x30 minutter. Nå forstår jeg at det er helt nødvendig for å være godt forberedt å hevde meg i en tøffere liga, fastslår Izabela Duda, som nå kanskje er den best trente på det polske landslaget.
Og klar til seriestart, hvis målvaktene er i tvil…

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke