23. okt
STREK­GLIS: Anja Edin smil­te godt da hun sco­ret fra sin strek­po­si­sjon.
 
- Nå er det moro
Storhamar - Sola 29-18 Stine Lidèn har slitt med både spilletid og selvtillit. I går leverte 22-åringen 12 redninger i 1. omgang.

Publisert: 28.feb.2011 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: Hamar-jenta fikk tillit fra start av Arne Senstad. Lidèn sa takk skal du ha og stoppet 12 av 19 Sola-skudd. Med det bidro hun til at Storhamar gikk til pause med en fattig tomålsledelse.

Bra samarbeid

- Nå er det moro å spille håndball igjen, sier Stine Lidèn til HA-sporten etter kampen.
- I dag var samarbeidet med forsvaret perfekt. Da er det bare for meg å gå til det avtalte hjørnet. Sånn bør vi spille hver gang, sier hun med et smil.
For sesongen 2010/11 har ikke vært noen dans på roser. Det virket nesten som hun aldri helt kom i gang, etter å ha sesongdebutert i slutten av oktober. Den siste måneden har hun virkelig tatt steg.
- Jeg merker sjøl at det går mye bedre. Det har løsnet for meg den siste tiden, sier Lidèn.
Hun drev Sola-spillerne til vanvidd de første 30 minuttene. Storhamar-forsvaret presset Sola til dårlige avslutninger, og da det først kom noen skikkelig forsøk, var Storhamar-keeperen på rett plass.
Det siste kvarteret fikk Tone Wølner stå. Også hun leverte flere fine redninger.
Mye av æren for framgangen gir hun til Storhamars nye keepertrener Tormod Steen.
- Han har hjulpet meg med motivasjonen, samt det tekniske og mye annet som jeg ikke kommer på nå, ler Lidèn.
Tone Wølner har vært førstevalget mellom stengene etter at hun kom til klubben. I går viste Lidèn at det ikke er noen selvfølgelighet lenger.

Jobber hardere

- Vi har en meget bra keeperduo. I tillegg har vi Sara Haugli i bakhånd, det gir en ekstra trygghet, sier trener Arne Senstad, som har merket bedringen til Lidèn den siste tiden.
- Nå kan vi se at hun jobber mye hardere enn tidligere. I dag var hun fenomenal sammen med forsvaret, fortsetter Senstad.
Lidèn mener også at den interne konkurransen er med på å gjøre alle bedre.
- Men keeperteamet består ikke bare av oss tre keeperne. Også Nina (Bjørk Arnfinnsdottir) og Karoline (Fredriksen) er med i teamet, ler Lidèn, og skryter videre av Storhamars forsvarssjefer.

Edin på strek

For det var først og fremst forsvarsspillet han kunne glede seg over i første omgang. Storhamar åpnet sterkt og ledet 5-1, etter fire scoringer av Kamilla Sundmoen før ti minutter var spilt. Men de siste 20 minuttene av omgangen ga kun fire fulltreffere for Storhamar.
Lise Løke har slitt med influensa den siste uken, og fraværet til strekspilleren preget naturlig nok angrepsspillet.
- Vi spiller oss fram til gode sjanser, men gjør en del dårlige avslutningsvalg, mener trener Senstad.
I fraværet til Løke, fikk Nina Bjørk Arnfinnsdottir tillit framover. Også Anja Edin hospiterte på en uvant strekplass. Og da strekscoringen endelig kom, var hun kjapt oppe med fingeren og et solid smil rundt munnen i retning av Lise Løke på tribunen.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke