7. des
SØLV: Det var ikke tvil om at Stabæk var bedre enn Storhamar i går. Men Maja Jakobsen var likevel fornøyd med sølvmedaljen.
 
- Neste år skal vi vinne
Storhamar - Stabæk 23-38 Maja Jakobsen var den første til å innrømme at Stabæk var bedre enn Storhamar i NM-finalen. Men finalespillet ga mersmak, og neste år vil Maja tilbake til Spektrum. Da er målet NM-gull.

Publisert: 31.des.2009 05.21
Oppdatert: -
OSLO: - Jeg hater å tape, men det er bare å innse at Stabæk var mye bedre enn oss, sier Storhamars sjumålsscorer Maja Jakobsen til HA-sporten.

- Egentlig var det sterkt av oss å komme til finalen, og neste år skal vi komme tilbake og vinne. Både juniorlaget og A-laget til Storhamar, sier en offensiv Storhamar-spiller.

Store sjanser for å bli
- Og det betyr at du ikke reiser til Byåsen, men blir i Storhamar?

- Egentlig har jeg ikke så lyst til å prate om det, men det er store sjanser for at jeg blir, sier Maja Jakobsen.
Av gårsdagens Storhamar-spillere er det bare Marthe S. Johansen som ikke holder J20-alderen neste år. Men når det er sagt, er det greit å nevne at det bare er to av spillerne på gårsdagens finalemotstander som blir for gamle for juniorspill neste sesong.
Selv om det var klasseforskjell på Stabæk og Storhamar, har Hamar-jentene vært en overraskelse i årets NM.

Scoringstørke
Med god støtte fra en solid Storhamar-kontingent på tribunen, startet jentene veldig bra, og ledet en periode 5-2. Men så kom det en periode med scoringstørke, og Stabæk vant de siste 17 minuttene av 1. omgang med 13-3(!).

- Vi var flinke innledningsvis, men så møtte vi et virkelig godt håndballag. Når vi slipper, begynner Stabæk å ta oss en mot en, og da ble vi avslørt, sier Arne Senstad.
- Jeg har en skikkelig vinnerskalle, men jeg føler absolutt ikke at sølv er nederlag nå. Dette må uansett ha vært en kjempeopplevelse for jentene, klubben, byen og regionen, en kjempeimpuls for jentene til å gå videre på, sier Senstad.

Bredal Oftedal
Anført av en god Marthe S. Johansen og søstrene Jakobsen startet Storhamar veldig bra, men etter hvert som Stabæk-forsvaret begynte å finne ut av Maja Jakobsen, preget det også Storhamars angrepsspill.

Samtidig begynte Stine Bredal Oftedal og Stabæk å spille på sine kvaliteter, og da ble også forskjellen på de to lagene veldig synlig. Etter pause var det aldri noen tvil om hvem som ville vinne kampen, og Storhamar slapp da også til flere av sine yngre spillere som har flere år foran seg på J20-laget.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke