24. okt
OPP­GITT: Stor­ha­mar-le­der Ole Erik Hul­le­berg er opp­gitt over at Nor­ges Håndballforbund har gitt Stor­ha­mar to mi­nus­po­eng nes­te se­song, et­ter det han opp­le­ver som po­si­ti­ve sig­na­ler tid­li­ge­re om at klub­ben tid­li­ge­re var i gren­s
 
- NHF er strengere enn markedet
Storhamar-leder Ole Erik Hulleberg mener håndballforbundet prøver å sanksjonere et åpent marked som regulerer seg sjøl, når de igjen gir klubben minuspoeng for gammel moro.

Publisert: 22.jun.2011 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: - Økonomi er et åpent marked, og hvis en kreditor går lei og går til skifteretten er en klubb konkurs. Men her har vi fått med oss kreditorer, sponsorer og hele klubben på en enorm snuoperasjon, tatt ansvar, og har en god langsiktig plan. Likevel er ikke det nok for forbundet, som vil sanksjonere oppå det et åpent marked gjør. Jeg vil anbefale NHF å se på hvilke kriterier som gjelder, sier Ole Erik Hulleberg til HA-sporten.

- Feil bruk

Storhamar-lederen hadde en sjeldent dårlig dag på tjenestereise i Finland da meldingen kom i går.
Han har ingen problemer med å se forbundet må ha et ris bak speilet overfor klubber som ødelegger idrettens anseelse, eller som bruker så mye penger at de går konkurs, for så å stå opp igjen av de samme ruinene samme dag, med det samme laget.
- Men her snakker vi om en klubb, et nytt styre og ikke minst eliteseriespillere som har gjort alt i sin makt og vilje for å rette opp en skakkjørt økonomi, og da synes jeg ikke forbundet skal straffe igjen og igjen.

- Bortkastet møte

Både Hulleberg og daglig leder Erik Stensrud føler seg direkte lurt av at klubben ble bedt om å komme på et møte i Oslo for å gi mer informasjon om sin økonomi og sitt arbeid for noen uker siden.
- Da fikk jeg en forståelse av at vi var i grenseland, og et møte kunne flytte oss inn på sikker side i forhold til lisens. Sånn jeg ser det nå, var møtet helt bortkastet, sier Hulleberg.
Han er selvfølgelig klar over at alle forholder seg til regler, at klubbene sikkert har vært med å vedta reglene, og at forbundet er i sin fulle rett til å bedrive regelrytteri.
- Men det er langt bedre for norsk håndball om forbundet også bruker sunn fornuft og vurderingsevne.

Kan ikke forskjellsbehandle

Ole Andreas Hansen i Norges Håndballforbund sier forbundet er imponert over det arbeidet Storhamar har gjort i den økonomiske snuoperasjonen, men at de ikke kan gi klubben forskjellsbehandling i forhold til andre vedtak som er gjort tidligere.
- Storhamar har gjort en god jobb, men er fortsatt i en situasjon som er tøff. Regelverket må være likt for alle, sier Hansen til HA-sporten.
Storhamar får poengtrekk fordi den negative egenkapitalen fortsatt er for høy. Årsmøtet i juni viste en negativ egenkapital på 2,4 millioner kroner. Nytt fra tidligere er at minustallene vurderes opp mot klubbenes omsetning hver sesong, og Storhamar har en brukbar omsetning.
- Og hvis klubben gjør en like god jobb med økonomien den kommende sesongen, vil de være langt på vei til å få en sunn økonomi, sier Hansen.
Han sier forbundet ba om møtet med klubben for å være sikre på at de ikke hadde misforstått tallene Storhamar sendte inn.

Dobbel minus i mange år?

Det er ingen trøst for Hulleberg, som opplever at klubben nå vil få minuspoeng i all overskuelig framtid hvis forbundet følger samme praksis.
- Hvis vi går 200.000 kroner i pluss hvert år, tar det noen år å komme i null. Jeg har regnet ut at vi vil få minuspoeng hvert år vi har mer enn 300.000 kroner i negativ egenkapital. Vi kommer til å anke saken inn til styret i Norges Håndballforbund, og håper at de som sitter der er har en sunn fornuft de kan bruke i en totalvurdering av saken, fastslår Hulleberg.
Storhamar har 14 dager på seg til å anke.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke