buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
OPPFORDRET: Storhamar håndball oppfordret til å stemme for Prestrudhallen på sin hjemmeside. Hedmark Idrettskrets har reagert på klubbens brudd på idrettens verdier.Skjermdump fra Storhamar Håndballs hjemmesider
 
- Storhamar har brutt idrettens verdisett
Hedmark Idrettskrets kontaktet Storhamar håndball på grunn av et innlegg på hjemmesidene som de mener tok et politisk standpunkt før valget. Klubben får ingen straff.

Publisert: 14.sep.2011 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: Storhamar håndball inviterte politikerne i Hamar til et debattmøte om Prestrudhallen og hallsituasjonen i Hamar 24. august.
I etterkant av møtet la styreleder Ole Erik Hulleberg ut en oppsummering på klubbens hjemmesider. I tillegg forklarte han den politiske budsjettprosessen med forhandlinger og endelig utfall.
Deretter oppfordret han alle med et hjerte for klubben å stemme på et alternativ som ga hallutvidelse:
« … dersom du denne gangen vil stemme med et «Storhamar hjerte» (les: bygging av hall), så må du stemme det partiet som sier at Prestrudhallen skal støttes uansett hvilket parti som har foreslått utbygging. Du må stemme det partiet som står fast på Prestrudhallen også i siste avstemmingsrunde».

«Mellom linjene»

Spesielt det siste avsnittet fikk Hedmark Idrettskrets til å reagere, og organisasjonssjef Bjørn Kristiansen tok kontakt med klubben:
- Det sto ikke konkret at man skulle stemme på et parti, men det sto mellom linjene hva man burde stemme, og det er ikke å tråd med idrettens verdisett om å være politisk uavhengig, sier Kristiansen til HA-sporten.
Han spurte Storhamar om de ønsket å fjerne innlegget, noe klubben ikke gjorde. Hedmark Idrettskrets er bekymret for at slik innlegg vil slå tilbake mot idretten senere:
- Storhamar har dessuten mange førstegangsvelgere blant sine medlemmer, som kan la seg påvirke av slike innlegg.

Ingen straffemuligheter

Kristiansen har ingen problemer med å se at Storhamar gjør det de kan for å få bedre vilkår rundt hallsituasjonen, men at politiske meninger ikke er vegen å gå rett før et valg.
Idrettskretsen har ingen straffemuligheter. Konsekvensen er i verste fall at klubben får et brev fra idrettskretsens styre etter et møte 22. september, der det står at idretten skal være politisk uavhengig.
- Vi har ingen sanksjoner i slike sammenhenger, ikke annet enn at jeg kan informere og drive med voksenopplæring, sier Kristiansen.


- Ikke gjort noe galt

Storhamar-leder Ole Erik Hulleberg mener klubben ikke har gjort noe galt gjennom innlegget på sin hjemmeside. Han sier innlegget var nøye formulert nettopp for ikke å påvirke i retning av et spesielt parti. Han mener han har referert det politiske møtet som ble holdt i hallen 24. august.
- Jeg er ikke i stand til å se at vi sier at folk skal stemme på et spesielt parti. Det vi sier er at de må tenke seg om. Det politiske møtet vi hadde viste at det var seks partier som sa ja til Prestrudhallen, og to som sa nei. Det er imidlertid ikke det samme som at det blir budsjettflertall, og det har jeg forsøkt å redegjøre. Vi synes vi har vårt på det tørre.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat