7. des
TAKK!: Kamilla Sundmoen gratuleres av Maja Jakobsen og Anja Edin etter å ha avgjort i siste sekund. Keeper Lene Jøranli hadde to viktige redninger i kampens siste minutt. Helt til venstre: Daria Boltromiuk.
 
- Vi ber på våre knær!
Matchvinner Kamilla Selbu - Storhamar 32-33 I går gikk Kamilla Sundmoen i bresjen for Storhamar og avgjorde en dramatisk kamp to sekunder før slutt. Nå ber hun de som kan, om hjelp til å redde Storhamar økonomisk.

Publisert: 28.jan.2010 05.02
Oppdatert: -SELBU: Kamilla Sundmoen (24) er Hamar-jenta som har vært med på hele Storhamar-eventyret. I flere kamper har kapteinen stått fram som redningskvinnen på håndballbanen, er Storhamars toppscorer og tar et ekstra tak når det virkelig gjelder.

Som i går da hun kjempet inn seiersmålet to sekunder før full tid i en høydramatisk håndballkamp. Det var hennes niende mål for dagen.

Frykter for klubben
Nå frykter hun for klubben sin, og håper politikerne sier ja til å innvilge Storhamar lånet klubbledelsen har søkt om:
- Vi ber på våre knær, sier Kamilla.

- Vi vet det har vært stort press på kommunen fra andre idrettslag også, men det hadde vært utrolig flott om vi fikk hjelp til å fortsette. Det er jo så bra å ha et godt damelag i håndball i Hamar, og det er kjempeviktig å ha et godt tilbud til jenteidrett også. Vi merker at det er veldig stor interesse for håndball; det ser vi også på rekrutteringen, sier Sundmoen.
Kamilla er typen som bretter opp ermene når det trengs, og hun og de andre jentene stiller gjerne opp og bidrar for klubben.
- Vi vet det er tøffe tider. Vi er forberedt på det. Derfor vil vi også bidra med det vi kan. Vi drar gjerne ut og promoterer sponsorer, sier Sundmoen om den siden av saken.

Best på banen
Det ble også hennes kamp i en høydramatisk avslutning mot Selbu.

Storhamar spilte en elendig forsvarskamp, men må si seg fornøyd med 33 scoringer.
Hamar-laget lå etter i første del av første omgang, men kom tilbake og ledet 19-17 ved pause.
Kamilla og kompani startet også bra offensivt etter pause. Var oppe i en tremålsledelse, men så surret de bort ledelsen og på stillingen 32-32 hadde de først to skudd i treverket.

Jøranli og Sundmoen
32-32 holdt seg til det gjensto to sekunder av kampen, og i det siste minuttet var også målvakt Lene Jøranli utrolig viktig for Storhamar. Først reddet hun et skudd 50 sekunder før slutt. Storhamar gikk i angrep - og bommet. Selbu kontret, men igjen var Jøranli en reddende engel, fikk satt i gang angrepet - og pang så dundret Kamilla Sundmoen til med en underarm to sekunder før full tid: 33-32-seier!

- Jeg tenkte bare: dårlig tid, dårlig tid, og sendte i vei et underarmsskudd. Det er ikke ofte jeg gjør det, smiler matchvinneren og legger til med en alvorlig mine.
- Men vi kan ikke spille forsvar. Nå må vi dra hjem og øve enda mer. Det var nesten ufortjent at vi vant slik denne kampen utviklet seg. Men vi får bare takke og bukke, sier nimålsscoreren.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke